Θωμάς Σερίφης : Τα πρώτα στοιχεία για τη δολοφονία Βρανόπουλου

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2002 20:55
A- A A+

Το διάστημα 1989 έως 1993 υποστηρίζει ότι έλαβε χρήματα από το λεγόμενο «ταμείο» της οργάνωσης «17Ν» ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Θωμάς Σερίφης, που θα απολογηθεί αύριο ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο Σερίφης υποστηρίζει στην προανακριτική του κατάθεση ότι αναγνωρίζει ως μέλη της οργάνωσης τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό, τον Βασίλη Τζωρτζάτο, τον Θεολόγο Ψαραδέλλη, τον Κώστα Καρατσώλη και τον Ηρακλή Κωστάρη για τον οποίο αναφέρει ότι ήταν ο άνθρωπος που του πρότεινε να γίνει μέλος της οργάνωσης και τον έφερε σε επαφή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο τον σύστησε ως «Τάκη». Μάλιστα, σύμφωνα με τον Θωμά Σερίφη, ο Κουφοντίνας μετά τη δολοφονία του Βρανόπουλου άλλαξε το ψευδώνυμό του και το έκανε «Λουκάς».

Σύμφωνα με τον Σερίφη, αντελήφθη ότι συμμετέχει στην «17Ν» μετά την κλοπή στρατιωτικού υλικού από το στρατόπεδο Συκουρίου. Αναφέρει, επίσης, ότι συμμετείχε στην παρακολούθηση αυτοκινήτου που εφέρετο να ανήκει στον Μιχάλη Βρανόπουλο, αλλά δεν έλαβε μέρος, στην επιχείρηση δολοφονίας του.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή