Αφγανιστάν: Έξι νεκροί σε επιθέσεις αφγανών αστυνομικών

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 14:24
UPD:14:24

Mια αστυνομικός σκότωσε έναν πολιτικό υπάλληλο της Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

A- A A+

Αφγανή αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε αμερικανό σύμβουλο στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Καμπούλ, ενώ πέντε αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν από αφγανό με στολή αστυνομικού σε άλλο περιστατικό στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο πρώτο περιστατικό, τουλάχιστον πέντε αφγανοί αστυνομικοί δολοφονήθηκαν από το διοικητή της μονάδας τους σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Κους Τέπα της επαρχίας Τζαουζτζάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αφγανοί αξιωματούχοι και Ταλιμπάν δήλωσαν ότι ο δράστης διέφυγε μετά το περιστατικό και εντάχθηκε στους Ταλιμπάν.

«Ο δράστης διέφυγε κι εντάχθηκε στους Ταλιμπάν, αφαιρώντας όλο τον οπλισμό και τα πυρομαχικά των νεκρών συναδέλφων του», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Αμπντούλ Αζίζ Γαϊράτ.

Στο δεύτερο περιστατικό, που συνέβη λίγες ώρες αργότερα, μια αστυνομικός σκότωσε έναν πολιτικό υπάλληλο της Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν στην Καμπούλ.

«Ένας συμβασιούχος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια σκοτώθηκε αφού μια γυναίκα που φορούσε στολή της αφγανικής αστυνομίας τον πυροβόλησε. Ερευνούμε το συμβάν», δήλωσε ο Χάγκεν Μέσερ, ένας εκπρόσωπος της ISAF.

Σύμφωνα με αφγανικά μέσα ενημέρωσης νεκρός είναι ένας αμερικανός στρατιωτικός σύμβουλος της αφγανικής αστυνομίας. Το NATO και οι αφγανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής την εθνικότητα του θύματος.

Είναι η πρώτη φορά που μία γυναίκα μέλος των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας πυροβολεί μέλος του δυτικού στρατιωτικού συνασπισμού στη διάρκεια «εκ τω έσω επίθεσης», επίθεσης δηλαδή αφγανού αστυνομικού ή στρατιωτικού εναντίον μελών των δυτικών δυνάμεων με τους οποίους συνεργάζονται.

Τουλάχιστον 52 μέλη της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) που τελεί υπό τη διοίκηση του NATO, έχουν σκοτωθεί φέτος από Αφγανούς με αφγανικές αστυνομικές ή στρατιωτικές στολές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή