«Ο Χριστός θα ήταν στο Facebook και το twitter»

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012 17:45

O αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ζόλιτς, επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας της Γερμανίας.

A- A A+

«Ο Χριστός θα βρισκόταν σήμερα σίγουρα στο Facebook και το Twitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους, και χρησιμοποιούσε ασυνήθιστες οδούς για να το κάνει... στη βάση τους, όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για να φέρουν το λόγο του Θεού στους ανθρώπους» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ζόλιτς, επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας της Γερμανίας, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten.

O αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως τα social media αποτελούν τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία μπορεί να φτάσει σε ανθρώπους με τους οποίους πριν δεν είχε επαφή.

Οι δηλώσεις του Ζόλιτς έρχονται λίγο καιρό μετά το πρώτο tweet του Πάπα Βενέδικτου από τον επίσημο λογαριασμό του, @pontifex. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, ο Πάπας στρέφεται στο Twitter για να έρθει σε καλύτερη επαφή με το ένα δισεκατομμύριο καθολικών σε όλο των κόσμο.

Πέρα από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του, που είναι ο πιο δημοφιλής, ο Πάπας έχει και λογαριασμούς στα ισπανικά, τα γαλλικά, τα πολωνικά, τα πορτογαλικά, τα γερμανικά, τα αραβικά και τα ιταλικά.

Ωστόσο, ο θρησκευτικός «κυρίαρχος» του χώρου των social media είναι ο πνευματικός ηγέτης των βουδιστών, Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει αποκτήσει περίπου 5,7 εκατομμύρια followers από το 2010, που έστησε το λογαριασμό του, μέχρι σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς