Στον ανακριτή σήμερα ο Νίκος Παπαναστασίου ή «Νικήτας»

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2002 07:18
A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε από τον ανακριτή σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάτροκλος Τσελέντης, που έχει ομολογήσει ότι ως μέλος της «17 Νοέμβρη», συμμετείχε στις δολοφονίες των Μομφεράτου, Ρουσέτη, Αγγελόπουλου, Νορντίν, καθώς και στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα.

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο Νίκος Παπαναστασίου, τον οποίο η αστυνομία θεωρεί ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «17 Νοέμβρη» με το κωδικό όνομα «Νικήτας». Ο ίδιος πάντως αρενείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Οι αρχές προσδοκούν ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν εντοπίσει άλλα τρία μέλη του ιδρυτικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης, με τους κωδικούς «Σαρδανάπαλος», «Αρης» και «Αννα».

Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο ανεπισήμως οι αρχές θεωρούν έναν από τους ιδρυτές της οργάνωσης, σε συνέντευξή του τονίζει χαρακτηριστικά : «Δεν αντέχω τη λογική της 17 Νοέμβρη, δεν μπορούσα να διαβάσω ούτε τις προκηρύξεις της». Ο κ. Σερίφης χαρακτηρίζει ελεεινή και ανιστόρητη πράξη την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ενα ακόμη άτομο, ο φοροτεχνικός Ηλίας Γαγλίας, τον οποίο ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Τέλιος εμπλέκει στη «17 Νοέμβρη», σε δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, διαψεύδει κάθε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση και αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Θετικός ο αντίκτυπος

Θετικές για την κυβέρνηση είναι οι πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ημερησία», το προβάδισμα που είχε η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, μειώνεται αισθητά μετά τις επιτυχίες των διωκτικών αρχών, ενώ ανάλογη τάση καταγράφεται και στην παράσταση νίκης.

Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε, ότι «η κυβέρνηση πιστώνεται την επιτυχία της αστυνομίας για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, αλλά δεν αρκεί μόνον αυτό».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Ταγιανάκου, σημείωσε ότι ήταν φυσικό η αστυνομική επιτυχία να ενισχύσει την κυβερνητική εικόνα, πρόσθεσε όμως ότι το θέμα της τρομοκρατίας δεν θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα που έχει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Φώτης Κουβέλης, προειδοποίησε ότι θα αποδειχθεί ολέθρια για την πολιτική ζωή του τόπου, οποιαδήποτε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή