Βόλεϊ: Παραιτήθηκε από την εθνική Ρωσίας ο Αλέκνο

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 16:44
UPD:16:44

O Βλαντιμίρ Αλέκνο

A- A A+

«Δεν μπορώ πια να αντέξω αυτό το στρες» δήλωσε ο 46χρονος προπονητής στο Μπέλγκοροντ, μετά το χθεσινό τελικό του Κυπέλλου όπου η ομάδα του (Ζενίτ Καζάν) ηττήθηκε από την τοπική Μπελογκόριε. «Αυτή είναι μια δική μου απόφαση. Κανείς δεν με ανάγκασε να παραιτηθώ. Θα επικεντρωθώ στη Ζενίτ», πρόσθεσε.

Ο Λευκορώσος στην καταγωγή Αλέκνο ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του στη Γαλλία. Ανέλαβε την εθνική Ρωσίας το 2007, αλλά αποχώρησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την τρίτη θέση., για να επιστρέψει εκ νέου τον Δεκέμβριο του 2010.

Η «αρκούδα» πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το World League του 2011, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το πρώτο για την ανδρική ομάδα της Ρωσίας μετά από αυτό που κατέκτησε στη Μόσχα το 1980. «Η κατάκτηση του χρυσού στο Λονδίνο ήταν η μεγαλύτερη συγκίνηση για μένα, αλλά ήταν απλά υπερβολικά μεγάλη για να την αντέξω. Δεν είμαι έτοιμος να το ξανακάνω», διευκρίνισε ο Αλέκνο.

Το υπερβολικό στρες θεωρήθηκε η αιτία για τον θάνατο του εκλέκτορα της ρωσικής γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Σεργκέι Οβτσίνικοφ, ο οποίος αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του τον περασμένο Αύγουστο, μετά την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να κατακτήσει μετάλλιο στο Λονδίνο.

Ο 43χρονος Οβτσίνικοφ είχε γίνει αποδέκτης σκληρής κριτικής από τον Τύπο της πατρίδας του μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από τη μετέπειτα «χρυσή» Ολυμπιονίκη Βραζιλία, καθώς η Ρωσία λογιζόταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Αγώνες του Λονδίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις