Προσχώρηση Λ. Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία

«Η έδρα μου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου»
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 12:39
UPD:15:37

«Ακουσα και ζύγισα με σεβασμό όσα ελεύθερα μου εμπιστεύτηκαν οι νεοδημοκράτες του νομού, αλλά και οι υποστηρικτές άλλων κομμάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία με παραίνεσαν να προσχωρήσω στο νέο πολιτικό φορέα, τη Δημοκρατική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

A- A A+

Την προσχώρησή του στο κίνημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του οποίου ηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη, ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο, μέχρι πρότινος ανεξάρτητος, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ακουσα και ζύγισα με σεβασμό όσα ελεύθερα μου εμπιστεύτηκαν οι νεοδημοκράτες του νομού, αλλά και οι υποστηρικτές άλλων κομμάτων. Η μεγάλη πλειοψηφία με παραίνεσαν να προσχωρήσω στο νέο πολιτικό φορέα, τη Δημοκρατική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ενώ εξαπέλυσε και σκληρή προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, από την κοινοβουλευτική ομάδα της οποίας είχε διαγραφεί στις 23 Νοεμβρίου.

Λ. Αυγενάκης: Η πλειοψηφία με παραίνεσε να προσχωρήσω στη Δημοκρατική Συμμαχία

Λ. Αυγενάκης: Η πλειοψηφία με παραίνεσε να προσχωρήσω στη Δημοκρατική Συμμαχία

«Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς», επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, αναφερόμενος στο «διαζύγιό» του από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ απαντώντας για άλλη μια φορά σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ τόνισε.

«Η έδρα μου ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου».

Τα τρία τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, εκπροσώπησε στην Ελληνική Βουλή τον τόπο του «με βαθύ συναίσθημα ευθύνης, από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας και όταν αυτή βρισκόταν στην κυβέρνηση και όταν ήταν αντιπολίτευση. Και πριν και μετά την αλλαγή της ηγεσίας».

Στις 23 Νοεμβρίου, ανέφερε, «πληροφορήθηκα, όπως και εσείς, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σαμαράς, με διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα» - με «μια αντικαταστατική και πολιτικά αυταρχική προσωπική του απόφαση»

«Η διαγραφή αυτή δεν είχε κανένα νόημα και καμιά αιτιολογία. Έγινε στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κ. Σαμαρά, στην προσπάθειά του να επιβάλει τη «σιωπή των αμνών» στο Κόμμα, το οποίο άλλωστε ο ίδιος κάποτε πρόδωσε και το ανέτρεψε από την κυβέρνηση. Το οποίο εμπόδισε ο ίδιος, για δεύτερη φορά, να επανέλθει στην εξουσία, συντασσόμενος τότε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά ότι πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία «ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης» και τώρα «τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων του Κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Αναφερόμενος εξάλλου στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την κ. Μπακογιάννη πολιτικό «που διαθέτει πείρα, γνώση, ιδέες, με ανοικτή και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων και η οποία μπορεί να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει, μαζί με όλους εμάς, εκείνους που θέλουν να στρατευθούν στην υπόθεση της οικοδόμησης της Ελλάδας του σήμερα και του αύριο».

«Ξεκάθαρη απόφαση μου», συνέχισε, «είναι να μετάσχω από τις γραμμές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην προσπάθεια να επεξεργαστούμε και να προτείνουμε στο έθνος μια νέα ατζέντα για το μέλλον, μια νέα πολιτική πρόταση για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της επιχειρηματικότητας, που θα παράγει τον πλούτο για την άσκηση αποτελεσματικής και ρεαλιστικής πολιτικής από το κράτος».

Η προσχώρησή του βουλευτή στη Δημοκρατική Συμμαχία αναμένεται να επισημοποιηθεί εντός της ημέρας, με σχετική επιστολή που θα να αποστείλει τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, όσο και στην Ντόρα Μπακογιάννη.

«Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, την προσχώρηση ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη.

«Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του», πρόσθεσε και συνέχισε: «Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή