Πακιστάν: Δολοφονήθηκε ο κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 13:46
UPD:16:04

A- A A+

Νεκρός από σφαίρες έπεσε στο Ισλαμαμπάντ ο κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ, της πλέον πολυπληθούς του Πακιστάν, και υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, Σαλμάν Τασίρ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ, ο Τασίρ δολοφονήθηκε από έναν από τους άνδρες της φρουράς του, πιθανώς λόγω της αντίθεσής του στο νόμο περί βλασφημίας, που είχε προκαλέσει την αντίδραση ισλαμιστών.

«Παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον κυβερνήτη επειδή κατήγγειλε το νόμο περί βλασφημίας. Ομολόγησε το έγκλημά του και έδωσε το όπλο του στην αστυνομία μετά την επίθεση», επεσήμανε ο Ρεχμάν Μαλίκ.

Ο Τασίρ δέχθηκε επίθεση κοντά σε αγορά όπου συχνάζουν πλούσιοι Πακιστανοί και ξένοι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο Τασίρ έβγαινε από το αυτοκίνητό του όταν δολοφονήθηκε.

«Ο κυβερνήτης έπεσε στο έδαφος και ο άνδρας που τον πυροβόλησε έριξε κάτω το όπλο του και σήκωσε ψηλά και τα δυο του χέρια», δήλωσε ο Αλί Ιμράν.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καταδίκασε αμέσως την επίθεση σε ανακοίνωσή του.

Ο Τασίρ θεωρείτο μία μετριοπαθής φωνή στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP).

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που η κυβέρνηση, της οποίας ηγείται το ΡΡΡ, επιχειρεί να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη ώστε να μην καταρρεύσει μετά την αποχώρηση ενός από τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Νωρίτερα σήμερα, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι δεν θα καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα αδύναμη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή