Ευρωλίγκα: Δύσκολη κλήρωση στο Top-16 για ΠΑΟ, βατή για Ολυμπιακό

Περίπτωση «ελληνικού» τελικού στο Final-4 της Βαρκελώνης
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 14:46
UPD:17:25

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε επικεφαλής του Η' Ομίλου με τη Φενέρμπαχτσε να έρχεται ως δεύτερη, την Ζαλγκίρις ως τρίτη και την Βαλένθια ως τέταρτη.

A- A A+

Η κληρωτίδα για τους ομίλους του Top-16 της Ευρωλίγκας χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, όχι όμως και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο δρόμο του για το Final-4 της Βαρκελώνης μπορεί να βρει μέχρι και τρεις Ισπανικές ομάδες.

Αναλυτικότερα, οι «πράσινοι» ως επικεφαλείς του Ε' Ομίλου έπεσαν με την Κάχα Λαμποράλ από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, την Ουνικάχα από το 3ο και την Λιέτουβος Ρίγας από το 4ο.

Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο δυο Ισπανικών συλλόγων (ο μόνος όμιλος με δυο εκπροσώπους από την ιβηρική χερσόνησο, που εξ' αρχής στους υπολογισμούς θεωρούταν δύσκολος σε όποιον έπεφτε) και των φιλόδοξων Λετονών της Λιέτουβος.

Το χειρότερο, όμως, για το «τριφύλλι» είναι πως θα πρέπει στους «8» να διασταυρωθεί με ομάδα από τον ΣΤ' Όμιλο, όπου έτυχε η περσινή νικήτρια του θεσμού Μπαρτσελόνα, μαζί με την πάντοτε υπολογίσιμη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την έκπληξη μέχρι στιγμής φέτος Ολίμπια Λιουμπλιάνας και την φιλόδοξη Ρόμα.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, βρέθηκε επικεφαλής του Η' Ομίλου με τη Φενέρμπαχτσε να έρχεται ως δεύτερη, την Ζαλγκίρις ως τρίτη και την Βαλένθια ως τέταρτη.

Με μια πρώτη ματιά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια σχετικά βατή κλήρωση, αφού αν και σε αυτή τη φάση πλέον όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς λογικά δεν θα δυσκολευτούν να πάρουν την πρόκριση, ενώ ο όμιλός του διασταυρώνεται με τον Ζ' και επομένως στα νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσουν μια εκ των σχετικά στα μέτρα του Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι πως όπως τα έφερε η κλήρωση, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, εφόσον τερματίσουν πρώτοι στους ομίλους τους, μπορούν να συναντηθούν μετά μόνο στον τελικό της Βαρκελώνης. Και ένα ντέρμπι «αιωνίων» για την κορυφή της Ευρώπης, θα είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικότερα ο δρόμος για το Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης:

Οι όμιλοι του ΤΟΡ-16

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα, Λιέτουβος Ρίτας

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπαρτσελόνα, Ρόμα

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν

Η' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια

Οι διασταυρώσεις στους προημιτελικούς αγώνες θα είναι ως εξής:

1. Πρώτος Ε' ομίλου-Δεύτερος ΣΤ' ομίλου

2. Πρώτος ΣΤ' ομίλου-Δεύτερος Ε' ομίλου

3. Πρώτος Ζ' ομίλου-Δεύτερος Η' ομίλου

4. Πρώτος Η' ομίλου-Δεύτερος Ζ' ομίλου

Στο Final 4 οι ομάδες θα αναμετρηθούν ως εξής:

Νικητής 1-Νικητής 3

Νικητής 2-Νικητής 4

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις