Τυνησία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο νεαρός που είχε αυτοπυρποληθεί

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 13:36
A- A A+

Υπέκυψε χθες στα τραύματά του ο νεαρός Τυνήσιος Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου μπροστά από κυβερνητικό κτήριο στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, όπως ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) Σουχαΐρ Μπελάσεν και συγγενείς του.

Η ενέργεια του νεαρού πυροδότησε κύμα βίαιων ταραχών σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Πέθανε στις 19:00. Πρέπει να διεξαχθεί έρευνα ή να συσταθεί μια εθνική επιτροπή για να προσδιορίσει τα αίτια και τις λύσεις γι΄αυτήν την κοινωνική διαμαρτυρία που έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις», τόνισε η Μπελάσε, της οποίας η οργάνωση εδρεύει στο Παρίσι.

Την είδηση του θανάτου του 26χρονου άνδρα ανακοίνωσε και η Επιτροπή για το σεβασμό των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τυνησία (CRLDHT), η οποία επίσης εδρεύει στο Παρίσι.

«Πληροφορηθήκαμε το θάνατο του νεαρού Μοχάμεντ Μπουαζίζι στο νοσοκομείο Μπεν Αρούς της Τυνησίας», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ο νεαρός Τυνήσιος, πτυχιούχος και άνεργος πάνω από τέσσερα χρόνια, πωλούσε φρούτα και λαχανικά χωρίς άδεια στους δρόμους της πόλης του. Αυτοπυρπολήθηκε όταν η αστυνομία τού κατάσχεσε το εμπόρευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή