Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία με τους Τούρκους για το Αιγαίο

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 14:20
A- A A+

Την πεποίθηση ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη σύσκεψη του Ερζερούμ επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου εξέφρασε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Α. Παπαρήγα: H κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Α. Παπαρήγα: H κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

Αυτό, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, σημαίνει στην πραγματικότητα ότι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου, όχι τυχαία, απέκρυψε και το σκοπό για τον οποίο πάει και το σκοπό της πρόσκλησης από την πλευρά του κ. Ερντογάν. «Στην πραγματικότητα», πρόσθεσε, «δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για μυστική διπλωματία. Μπορεί να εμφανίζεται ως μυστική διπλωματία, αλλά είναι πολύ διαφανής».

«Η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί φανταζόμαστε μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, συνεχίζοντας: «Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα».

Η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τέλος το λαό να προβληματιστεί, να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή