Σούπερ Λίγκα: Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 21:28
UPD:21:34
A- A A+

Αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε το ζητούμενο κόντρα στον Ηρακλή, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη (2-0) και επανέφερε τη διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας στο +5 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να συνεχίσουν την απίστευτη παράδοση που έχουν τη φετινή σεζόν στο να πετυχαίνουν γκολ στα πρώτα ημίχρονα των παιχνιδιών τους και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 32ο λεπτό. Σε μια σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Ρόμενταλ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση. Παρόλα αυτά, ο Φουστέρ καραδοκούσε και από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο «γηραιός», που μέχρι εκείνο το σημείο στεκόταν αρκετά καλά στο γήπεδο, προσπάθησε να βγει μπροστά και να πιέσει στα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου. Και πράγματι τα κατάφερε αρκετά καλά και μάλιστα στο 41' ο Πίτου Γκαρσία με μια εξαιρετική ενέργεια διέσχισε το μισό γήπεδο, πριν ανακοπεί αντικανονικά από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Η ενέργεια αυτή κόστισε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, όμως από τον Ηρακλή ζήτησαν κόκκινη, θεωρώντας πως ο παίκτης τους έβγαινε σε θέση για γκολ. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν υπήρχε, όμως ο εκνευρισμός ήρθε για να μείνει στην πλευρά των φιλοξενούμενων με άκρως αρνητικές συνέπειες.

Ο Σολτάνι πχ στη συγκεκριμένη φάση είδε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, που θα του κόστιζε ιδιαίτερα στην επανάληψη, όταν χαζοειδώς στο 74' είδε δεύτερη κάρτα για θέατρο στην προσπάθειά του να εκβιάσει πέναλτι και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Έτσι, ενώ ο Ηρακλής πίεζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και έδειχνε πως θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ, ξαφνικά έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον το αριθμητικό του πλεονέκτημα και στο 83' ο Μάρκο Πάντελιτς με πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής έγραψε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ραούλ Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος (75' Χολέμπας), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (59' Ζαϊρι), Φουστέρ, Ριέρα (69' Πάντελιτς), Μιραλάς

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (70' Πάμπλο Λίμα), Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης (70' Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σολτάνι, Σίσιτς (81' Βουτσιάς), Μάρα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις