Σούπερ Λιγκ: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 21:31
UPD:21:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΚΗΣ

A- A A+

Ένας τραγικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ΠΑΟΚ, πέταξε δύο βαθμούς μένοντας στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Σαλπιγγίδη για να ισοφαρίσουν τα «λιοντάρια» με τον Γεωργιάδη στο 72'.

Το φλουρί έπεσε στην μέση με τον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΟΚ να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε πρώτος γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 2ο μόλις λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 72ο λεπτό με τον Γεωργιάδη. Ο Δικέφαλος ήταν μέτριος και εκτός από το γκολ είχε μόλις μια φάση στο παιχνίδι με τον Τσιρίλο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ενώ ο Πανσερραϊκός με υπομονή και σοβαρότητα στην επανάληψη πέτυχε την ισοφάριση.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ράντμαν κάτω από τα δοκάρια. Οι Παπάζογλου και Μαλβενέ στο κέντρο της άμυνας, με δεξί μπακ τον Αλβάρεζ και αριστερά τον Παντελιάδη. Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Κάστρο και Λεοζίνιο. Μπροστά ως επιτελικός ο Σουμπίνιο, με τον Μπέλιτς πλάγια δεξιά και αριστερά τον Γεωργιάδη. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Νταλέ.

Ο Μάκης Χάβος δεν άλλαξε τα πλάνα του την τελευταία στιγμή και παρέταξε τους εξής «11» σε σχήμα 4-4-2. Ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας-Τσιρίλο. Δεξιά ο Ζουέλα και αριστερά ο Σνάουτσνερ. Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Φωτάκης και αριστερό χαφ ο Λίνο. Στον άξονα ο Πάμπλο Γκαρσία έχει ως παρτενέρ τον Σταύρο Τσουκαλά. Τέλος, στην επίθεση το δίδυμο Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη.

Έπιασε στον ύπνο τους Σερραίους ο ΠΑΟΚ και μόλις στο 2ο λεπτό πέτυχε γκολ με τον Σαλπιγγίδη. Για να φτάσει η μπάλα στον διεθνή επιθετικό χρειάστηκε να κάνει το μαγικό του ο «Κλάους». Ο Αθανασιάδης μετά από μαγική μπαλιά με το τακουνάκι πέρασε στον Σαλπιγγίδη με τους αμυντικούς του Πανσερρϊκού απλά να σηκώνουν τα χέρια, ζητώντας να καταλογισθεί οφ σαιτ. Το πλασέ ήταν ιδανικό και το Δημοτικό στάδιο των Σερρών σηκώθηκε στο πόδι από τους χιλιάδες οπαδούς του Δικεφάλου.

Μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ ευκαιρίες δεν δημιούργησαν ούτε οι μεν ούτε οι δε. Δικέφαλος του Βορρά είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Σταύρο Τσουκαλά να διαπρέπει στο χώρο του κέντρου. Η συνεργασία του με τον Γκαρσία ήταν άψογη. Ο μικρός είχε σίγουρες μεταβιβάσεις, αρκετές κάθετες πάσες προς τον Σαλπιγγίδη, όμως αυτή την φορά οι αμυντική γραμμή του Λιονταριών έπαιξαν έξυπνα το τεχνητό οφ σαιτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιεστικοί στον χώρο του κέντρου όμως επιθετικά ήταν ανυπόφοροι. Ο Μπέλιτς ήθελε μια μπάλα μόνος του. Προσπαθούσε να μιμηθεί τον Μέσι κάνοντας κούρσες με την μπάλα στα πόδια του χωρίς ουσία. Ο Γεωργιάδης έδειχνε να είναι εκτός κλίματος και απλός θεατής. Ευτυχώς που υπήρχαν για τον Κοκότοβιτς οι Κάστρο και Λεοζίνιο αλλιώς ο Πανσερραϊκός θα ήταν εύκολη λεία.

Στα άσχημα για τον ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του Ζουέλα. Ο αφρικανός αμυντικός σε μια επέλαση του από τα δεξιά πέταξε την μπάλα άουτ καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο έμπειρος αμυντικός υπέστη υποτροπή στην θλάση που τον ταλαιπωρούσε με τον γιατρό της ομάδας να ζητάει αλλαγή. Πλέον ο Ζουέλα θα πρέπει να περιμένει την αυριανή ημέρα για να δει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του. Πάντως είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου καθώς μόλις πάει να σηκώσει κεφάλι τραυματίζεται.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανσερραϊκός πίεσε πολύ ψηλά. Στην μπάλα πήγαιναν 2 και 3 παίκτες σε μια προσπάθεια να κλέψουν την μπάλα ή να γίνει το λάθος από τους αμυντικούς και μέσους του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορεξάτοι πιο δραστήριοι αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη πλευρά προσπαθούσαν να κρατήσουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Σερρών.

Ο Μάκης Χάβος τόλμησε και πέρασε στο παιχνίδι τον Κάτσε βγάζοντας από το παιχνίδι τον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε σχήμα σε 4-2-3-1. Ο νεαρός πήγε δίπλα στον Γκαρσία. Ο Τσουκαλάς πέρασε στον άξονα με τον Σαλπιγγίδη να μένει στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε υποτονικός με τον Γκαρσία να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και χωρίς κέντρο έδωσε το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να κυνηγάει την ισοφάριση και την πέτυχε με πολύ ωραία προσπάθεια από τον Γεωργιάδη στο 72ο λεπτό. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μετά από την πάσα του Λεοζίνιο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο γκολ του Γεωργιάδη ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Τσιρίλο. Ο Ιταλός έπιασε το σουτ και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ράντμαν.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρες, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Κάστρο, Σουμπίνιο (66' Ανάκογλου), Μπέλιτς (82' Τάντιτς), Νταλέ, Μαβενέ, Λεοζίνιο (89' Κέρλα)

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς (85' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (68' Κάτσε), Ζουέλα (43' Σαβίνι)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις