Bρετανία: Αμετάβλητο το επίπεδο συναγερμού

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 12:45

A- A A+

Η Βρετανία δεν έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού σε εθνικό επίπεδο, αλλά ούτε σε αεροδρόμια ή σιδηροδρομικούς σταθμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία μετά από πληροφορίες για αυξημένα μέτρα ασφαλείας που μεταδόθηκαν από βρετανικά ΜΜΕ.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου που είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για αύξηση του επιπέδου συναγερμού από «σημαντικό» σε «σοβαρό» - το δεύτερο υψηλότερο – σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως μετέδωσαν το BBC και άλλα μέσα.

Το επίπεδο συναγερμού σε εθνικό επίπεδο παραμένει στο «σοβαρό» τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

«Το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία είναι στο “σοβαρό”, το οποίο σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή, κάτι που ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2010», δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

«Δεν συζητούμε ποτέ την ασφάλεια. Δεν λέμε ποτέ ότι έχει αυξηθεί ή έχει μειωθεί – οπότε πραγματικά δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτό», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αν υπήρχαν πληροφορίες για άμεση απειλή ή τρομοκρατικό σχέδιο, το επίπεδο συναγερμού θα αυξανόταν στο ανώτατο επίπεδο, στο «κρίσιμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή