Μεξικό: Εντοπίστηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα 15 ανδρών

Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2011 18:42
A- A A+

Τα αποκεφαλισμένα πτώματα 15 νέων ανδρών εντοπίστηκαν κοντά σε εμπορικό κέντρο στο μεξικανικό θέρετρο του Ακαπούλκο, στην πολιτεία του Γκερέρο.

Πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό αυτού του είδους στο Μεξικό, μετά τον αποκεφαλισμό, τον Αύγουστο του 2008, 12 ατόμων στην πολιτεία του Γιουκατάν (ανατολικά).

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε στις 00:44 τοπική ώρα (06:44 GMT). Η αστυνομία κλήθηκε για μια πυρκαγιά, αλλά βρήκε στην περιοχή πέντε εγκαταλειμμένα οχήματα με τα 15 πτώματα, καθώς και κάποια μηνύματα.

«Τα κεφάλια είχαν όλα τοποθετηθεί σε ένα μέρος, εκτός από ένα, που κατά το ήμισυ είχε αποκοπεί από το σώμα, και έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο» σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η πολιτεία του Γκερέρο είναι ο χώρος των επιχειρήσεων του καρτέλ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών La Familia, το οποίο βρίσκεται σε μια συνεχή χωρίς οίκτο σύγκρουση με τη συμμορία Zetas και τον σύμμαχό της το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού απήγαγε και δολοφόνησε 20 Μεξικανούς τουρίστες που από λάθος τους είχε θεωρήσει ως μέλη του εχθρικού καρτέλ.

Ο πόλεμος των καρτέλ για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και το λαθρεμπόριο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή κοκαΐνης, έχει προκαλέσει περισσότερους από 30.000 θανάτους στο Μεξικό, από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης, μετά την άνοδο στην εξουσία του Προέδρου Φελίπε Καλντερόν στα τέλη του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή