Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Αρης 1-0

Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2011 21:26
UPD:21:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Με τον Σωτήρη Νίνη να πετυχαίνει γκολ και να πραγματοποιεί αρχηγική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός λύγισε την αντίσταση του Αρη με 1-0 στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, παραμένοντας έτσι στο κατόπι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης ήρθε στο 19ο λεπτό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ σε μια από τις σπάνιες φορές που αποφάσισε να αφήσει στη φάση τον ρόλο του εκτελεστή για του δημιουργού, κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στα δεξιά και αφού κοντρόλαρε έβγαλε γλυκιά σέντρα για την περιοχή των φιλοξενούμενων. Εκεί ο Νίνης με πολύ όμορφο αριστερό σουτ στην κίνηση και πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος νίκησε τον Μιχάλη Σηφάκη, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Οι πράσινοι, που μέχρι εκείνο το σημείο ήλεγχαν τον ρυθμό της αναμέτρησης, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους με το γκολ και συνέχιζαν να πιέζουν, προκειμένου να κάνουν το 2-0 και να διώξουν το άγχος από πάνω τους.

Παρότι, όμως, για ακόμα ένα ματς, μετά από αυτό της Ξάνθης, έδειξαν επιτέλους πως μπορούν να παίξουν με τις γραμμές τους πιο κοντά η μια στην άλλη, ο Αρης μετά το πέρας του πρώτου 30λπετου εμφάνισε σημάδια ζωής και σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει.

Η όλο και μεγαλύτερη πίεση των παικτών του Έκτορ Ραούλ Κούπερ επιβεβαιώθηκε με την έναρξη της επανάληψης, όταν μετά από γύρισμα του Ρουίζ ο Νέτο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τζόρβας με ψυχραιμία έπεσε και απόκρουσε το σουτ του τελευταίου.

Ο Αρης, όμως, είχε κερδίσει το κέντρο και έμοιαζε πλέον ικανός για το γκολ. Και πράγματι στο 69' το πέτυχε με απευθείας φάουλ του Νέτο, μόνο που δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο διαιτητής Σταθόπουλος καταλόγισε ορθώς φάουλ του Ρουίζ στον Βύντρα.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο -αντί του Σίντνεϊ Γκοβού, που δεν έπεισε με την απόδοσή του- κίνηση που απέφερε άμεση βελτίωση στην εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πάλεψε, κέρδισε αρκετές μάχες και έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να βγει σε ένα τετ-α-τετ με τον Σηφακή, που τον νίκησε, και στον Νίνη να κάνει μια πολύ όμορφη ενέργεια και να φτάσει κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ.

Το τελευταίο τέταρτο της συνάντησης ανήκει στους κίτρινους, οι οποίοι ξαναβρήκαν τον ρυθμό τους και πίεσαν με κάθε τρόπο για την ισοφάριση. Η μεγάλη τους ευκαιρία ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν καλό σουτ του Χαβίτο κόντραρε και σε κάποια πόδια για να αλλάξει τροχιά, όμως ο Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα και διατήρησε το μηδέν στην εστία του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκελί (81' Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46' Κατίδης), Καζναφέρης (61' Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις