Τυνησία: Νέα αιματηρά επεισόδια

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 15:42
UPD:04/10/2012 17:59
A- A A+

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην Τυνησία ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας.

Σύμφωνα με μέλος του εκτελεστικού γραφείου του περιφερειακού συνδικάτου της πόλης Κασερίν, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς.

Ο απολογισμός αυτός, που δεν επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε από έναν άλλο μάρτυρα, που επικοινώνησε με το Γαλλικό Πρακτορείο τηλεφωνικά από το κέντρο του Κασερίν απ' όπου ακούγονταν πυροβολισμοί.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην πόλη Τάλα, ενώ υποστήριξε πως οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων του σε μια πράξη αυτοάμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, τρία εκ των οποίων σοβαρά.

Πάντως, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι πολίτες επιτέθηκαν σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα.

Επεισόδια ξεσπούν σε διάφορες πόλεις της Τυνησίας εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις απαιτούν δουλειές και επενδύσεις. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η αναταραχή είναι έργο μιας ομάδας εξτρεμιστών, οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή