Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 16:59
UPD:17:48

A- A A+

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων κατά των διοδίων. Κατά τη διάρκειά της, σήκωσαν τις μπάρες και οι οδηγοί περνούσαν από τους σταθμούς χωρίς να πληρώνουν.

Το άνοιγμα ξεκίνησε, σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι, και οι μπάρες έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κάτοικος της περιοχής στα διόδια των Αφιδνών Φρόσω Πέτρου σημείωσε: «Πρέπει να ανοίξουμε τα διόδια. Μένουμε στην περιοχή και περνάμε από δω τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα για να πάμε στις δουλειές. Ο μισός μας μισθός φεύγει στα διόδια και τις βενζίνες, πώς θα ζήσουμε;»

«Σήμερα είναι μια γιορτή. Οι δρόμοι είναι δημόσιοι και έτσι πρέπει να μείνει γιατί οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα περάσει η ιδιωτικοποίησή τους» τόνισε το μέλος της "Αντικαπιταλιστικής Επιτροπής" και δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός επισημαίνοντας ότι «η αύξηση του κόστους στις μεταφορές σε περίοδο οικονομική κρίσης, πλήττει τα λαϊκά στρώματα».

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιώργος Αρέστης τόνισε ότι «ο λαός σε πανελλαδικό επίπεδο διεκδικεί και αγωνίζεται για ελεύθερους δρόμους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγανάκτησή μας πια έχει ξεχειλίσει».

Εκανε ακόμη γνωστό πως την Τρίτη οι επιτροπές της Ελλάδας ενάντια στα διόδια θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στη Λαμία για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το κ. Αρέστη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 επιτροπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή