Σούπερ Λίγκα: Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 17:14
UPD:17:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

A- A A+

Το πάλεψαν και οι δύο για το τρίποντο αλλά έμειναν στο Χ και στο 0-0. Στο Παγκρήτιο Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου μοιράστηκαν βαθμούς, με τους γηπεδούχους που διαμαρτύρονται για πέναλτι να παίζουν με 10 από το 58'.

Το πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτιο δεν προσέφερε και πολλά, καθώς ήταν πολύ κακό. Μπορεί ο Εργοτέλης να είχε την υπεροχή και να πίεζε περισσότερο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Γιακούποβιτς, τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έδειχνε κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 17', με τον Φραγκουλάκη να επιχειρεί ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο κατέληξε εκτός εστίας του Γιακούποβιτς, δίχως να ανησυχήσει τον γκολκίπερ των Θεσσαλών. Στο 35' άλλο ένα σουτ του μέσου των κρητικών είχε την ίδια κατάληξη και τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ από λάθος γύρισμα του Ζαραδούκα στον Γιακούποβιτς, αλλά ο Τσέχος γκολκίπερ πρόλαβε τον Βερπακόφσκις, που μπήκε στη φάση και έδιωξε με τα πόδια.

Το πρώτο μέλος ολοκληρώθηκε με δυο ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, στο 42' ο Καπετάνος έδωσε ωραία στο Μόνχε, αυτός μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ από πλάγια, όμως ο Δασκαλάκης είπε όχι και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη μπλόκαρε εύκολα την μπάλα σε σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Εργοτέλη να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και πάλι και να χάνει δυο καλές ευκαιρίες μέσα σε δυο λεπτά. Στο 49' η κεφαλιά του Μπούντιμιρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιακούποβιτς, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ του Βίσιο στο αμέσως επόμενο λεπτό. Όμως, στο 58' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Ολίσε εκνευρίστηκε για το φάουλ του Αλβαρέζ και τον χτύπησε με αγκωνιά, με συνέπεια να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αυτό και η έλευση του Μπρέσκα στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν άλλη πνοή στον Ολυμπιακό Βόλου, που βγήκε μπροστά και είχε κάποιες ευκαιρίες να πετύχει τέρμα. Στο 61' το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Δασκαλάκη, ενώ αυτό του Μπρέσκα στο 65' κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Εργοτέλη.

Βέβαια, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν έτσι εύκολα και βγήκαν μπροστά κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 68' το σουτ του Ρομάνο κατέληξε άουτ, όπως και το κοντινό πλασέ του Μπέτο στο επόμενο λεπτό, έπειτα από κόντρες. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά με τις δυο ομάδες να κάνουν το αντίθετο από το πρώτο ημίχρονο, να δημιουργούν ευκαιρίες.

Ο Σολάκης έχασε άλλες δυο στο 78' με κεφαλιά και στο 86' με κοντινό πλασέ, ενώ νωρίτερα στο 81' είχαν και οι γηπεδούχοι τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά του Μπούντιμιρ. Στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν την τελευταία ευκαιρία να φύγουν με το «τρίποντο», αλλά το σουτ του Μπέτο από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Βέβαια, οι κρητικοί διαμαρτύρονται δίκαια για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σελεζί στον Μπούντιμιρ, το οποίο ο διαιτητής Παμπορίδης δεν είδε και δεν υπέδειξε. Έτσι, το 0-0 έμεινε ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Εργοτέλη, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Oι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (78' Φραγκουλάκης), Βερπακόφσκις (61' Μπέτο), Μπούντιμιρ, Ρομάνο

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Καπετάνος (85' Πλιάγκας), Ρίκκα (52' Μπρέσκα), Ρόκας (70' Σολάκης), Αλβάρεζ, Μάρτιν, Σανκαρέ, Μόνχε, Ζελέσι

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις