Σούπερ Λίγκα: Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 21:21
UPD:21:38
A- A A+

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Κέρκυρα (με 2-0) και διατήρησε τη διαφορά των πέντε πόντων που έχει στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Παναθηναϊκός.

Πάντως, εν αντιθέσει με όλα τα άλλα παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λιγκ (με εξαίρεση αυτό κόντρα στην ΑΕΚ), οι Φαίακες κατάφεραν να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνά τους μέχρι και την επανάληψη και πιο συγκεκριμένα μέχρι και το 55ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, διώχνοντας έτσι το άγχος από πάνω τους. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε σε φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός λίγα μέτρα έξω από την περιοχή προς τον Πάντελιτς, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε τον Τσίγκα, ο οποίος έβαλε το κεφάλι του. Παρόλα αυτά, αντί να αποκρούσει, ο παίκτης της Κέρκυρας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να κάνει το 1-0.

Μετά από το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διώξουν από πάνω τους το βάρος της ισοπαλίας και μπόρεσαν να παίξουν πιο άνετα ποδόσφαιρο. Έτσι στο 65' ο Ριέρα με ευθύβολο σουτ μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα τράνταξε το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μιραλάς θα έβρισκε το δρόμο για τα δίχτυα, σφραγίζοντας το τρίποντο του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς για την Κέρκυρα και το δεύτερο γκολ προήλθε από λάθος παίκτη της. Ο Επστάιν αντί να βρει συμπαίκτη του, πάσαρε στον Πάντελιτς και ο τελευταίος έφυγε στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον Μιραλάς και ο Βέλγος πέτυχε το ένατό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τελικό σκορ αδικεί μάλλον τους γηπεδούχους, οι οποίοι τόσο στην αρχή του πρώτου, όσο και του δεύτερου ημιχρόνου έδειξαν διάθεση να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, όμως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αντιθέτως, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξαν όσο χρειαζόταν και ουσιαστικά πέτυχαν γκολ στην πρώτη μεγάλη στιγμή τους στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης (32' Δ. Ιωάννου), Στολτίδης, Καλαντζής (73' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (66' Η. Ιωάννου), Επστάιν

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (84' Νέμεθ), Μιραλάς (78' Φετφατζίδης), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα (80' Χολέμπας)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις