«Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο»

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 10:36
UPD:10:37
A- A A+

Την «ανάκριση» μιας συνταξιούχου ηθοποιού που κατηγορείται ότι προσπάθησε να στραγγαλίσει επί σκηνής μία νεαρή γοητευτική ηθοποιό παρακολουθούμε στην παράσταση «Γηραιά ηθοποιός χάνει τον έλεγχο» από τις 13 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84.

Το έργο είναι το δεύτερο θεατρικό του Χάρη Ρώμα και αναφέρεται στην ανθρώπινη υπέρβαση που μπορεί να φτάσει μέχρι τα όρια της θυσίας αλλά και στη διερεύνηση της αλήθειας, έχοντας σαν βασικό άξονα ότι ο καθένας επιλέγει την αλήθεια που τον συμφέρει.

Ενώ η γηραιά κυρία παίζει όλες τις εκδοχές του γιατί θα μπορούσε να έχει διαπράξει το έγκλημα, γίνεται μία τομή στην σχέση ισορροπίας καλού-κακού και στο τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτές τις δύο θεμελιώδεις έννοιες.

Η παράσταση σηματοδοτεί την επάνοδο στις θεατρικές σκηνές της ηθοποιού Μαρίας Σκούντζου που έχει τιμηθεί με το βραβείο Κοτοπούλη. Επίσης παίζουν οι ηθοποιοί, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Στέφανος Λώλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Παπαφωτίου.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο ίδιος ο συγγραφέας, τα κουστούμια ο Πάνος Σταυριανός, ενώ το σχεδιασμό των φώτων ο Παναγιώτης Μανούσης .

Πληροφορίες

Από 13 Ιανουαρίου στο «Αμφιθέατρο» του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

Προτεινόμενα για εσάς