ΗΠΑ: Ενας νεκρός από τις σφοδρές χιονοπτώσεις

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 18:49
A- A A+

Εκτεταμένα προβλήματα στον αμερικάνικο νότο προκάλεσαν σήμερα οι σφοδρές χιονοπτώσεις, οι οποίες κόστισαν μάλιστα τη ζωή ενός ανθρώπου στην Αλαμπάμα.

Πυκνό χιόνι, έως και εννιά ίντσες (23 εκατ.), έπεσε σε υψίπεδα στις νότιες ΗΠΑ, ωστόσο ως σοβαρότερο πρόβλημα προκρίνουν οι αρχές τον παγετό, που κάλυψε πολλούς δρόμους.

Την ίδια ώρα, από την κακοκαιρία προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα πάνω από 4.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα στην Τζόρτζια.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε Τζόρτζια και Αλαμπάμα ώστε να καταστούν διαθέσιμοι πόροι για χρήση από τις τοπικές αρχές εάν κριθεί απαραίτητο. Κάλεσαν επίσης να μείνουν κλειστά σχολεία και τοπικές υπηρεσίες στην Τζόρτζια, στο μεγαλύτερο μέρος της Αλαμπάμα και της Νότιας Καρολίνας και σε τμήματα του Μισισιπή. Παράλληλα, τουλάχιστον 30 πολιτειακές οδοί και αναρίθμητοι μικρότεροι δρόμοι έχουν κλείσει.

Στο Κόουλιν, στη δυτική Αλαμπάμα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή