ΔΗΣΥ: Εξεταστική για τις υπερτιμολογήσεις στη φαρμακευτική δαπάνη

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 14:11
UPD:15:01
A- A A+

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υπερτιμολογήσεις που εκτόξευσαν τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, ζητεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δια στόματος του αρμοδίου υπουργού επιβεβαιώθηκε πλέον ξεκάθαρα αυτό που, λίγο πολύ, όλοι υποψιάζονταν: Το αδίστακτο, κερδοφόρο, παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά, που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες, αλλά συχνά και πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους», τονίζει η κ. Μπακογιάννη και επικαλείται πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ από την οποία προκύπτει ότι η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη εμφανίζει άνοδο κάθε χρόνο κατά 0,5 δισ ευρώ.

«Οι υπερτιμολογήσεις αυτές είναι ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο. Δεν είναι όμως σκάνδαλο απαράγραπτο. Οι πολίτες ζητούν τώρα το λογαριασμό», υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλώντας τη Βουλή να συστήσει αμέσως Εξεταστική Επιτροπή «για την ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου αυτού τουλάχιστον για τα 10 τελευταία χρόνια» και «να ερευνήσει αξιοποιώντας όλες τις σχετικές δυνατότητες του κράτους:

• Ποιοι ήταν οι κατά τον κ. Λοβέρδο «ενδιάμεσοι»;

• Πως διασφάλιζαν την «ομαδική τύφλωση» όλων όσοι είχαν ευθύνη για τις σχετικές αγορές και το πραγματικό κόστος των αγοραζομένων;

• Ποιοι πλούτισαν παράνομα και μπορεί ο φορολογούμενος να πάρει πίσω μέρος έστω του παράνομου αυτού πλούτου;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή