Εξεταστική επιτροπή για την Υγεία ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 21:23
A- A A+

Επιστολή με την οποία θα ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον τομέα της Υγείας μετά τις καταγγελίες και του αρμόδιου Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου θα αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «οφείλουμε να εξετάσουμε τί έγινε τα τελευταία δέκα χρόνια στον τομέα της υγείας», δίνοντας έμφαση στο χώρο των αναθέσεων.

«Ο λαός πρέπει να πάρει έστω ένα μέρος των χρημάτων του πίσω», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως στην επιστολή της θα τονίζει πως οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια και να αποδείξουν πως δεν ισχύει το «κάνω τα στραβά μάτια για τους κολλητούς μου».

Η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξήγησε πως με τους πέντε βουλευτές που ανήκουν στο κόμμα της δεν μπορεί να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτό και θα ζητήσει τη συνδρομή των άλλων κομμάτων, ενώ διευκρίνισε πως η κίνησή της δεν στρέφεται εναντίον κάποιου.

«Με ενδιαφέρει να μπορώ να πω στους πολίτες που σήμερα καταρρέουν τα ταμεία τους πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βάλουμε κάποιους φυλακή, το δικαιούται ο πολίτης», δήλωσε, διερωτώμενη «γιατί υπάρχει ομαδική τύφλωση;».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε, τέλος, πως ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα καταθέσει εκ μέρους του κόμματος τροπολογία με την οποία θα ζητεί τη διεξαγωγή δίκης ανεξαρτήτως διαγραφής για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε ύποπτες υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή