Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Διαγόρας

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 17:59
A- A A+

Ο Διαγόρας πήρε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς κέρδισε στη Ρόδο τον Εθνικό Αστέρα με 1-0 με γκολ του Ταραχούλσκι. Με δέκα παίκτες από το 38' οι γηπεδούχοι.

Ο Εθνικός Αστέρας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και πίεσε περισσότερο στα πρώτα 15 λεπτά. Το γεγονός αυτό έφερε την ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 12', όταν ο Χωριανόπουλος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ταμπάση.

Όμως, οι παίκτες του Διαγόρα ξύπνησαν και βγήκαν μπροστά, με τον Γκίτκο να αποκρούει το πλασέ του Πουλόπουλου πάνω στην κίνηση, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αυτό έγινε στο 30', όταν ο Ταραχούλσκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του γκολκίπερ του Εθνικού Αστέρα.

Γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παντέλη θέλησαν να βγουν ξανά στην επίθεση, προκειμένου να ισοφαρίσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Η ευκαιρία τους δόθηκε στο 38', όπου ο Λουάμο έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, πέρασε και τον Ταμπάση και πλάσαρε, με τον Χατζόπουλο να κάνει χέρι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα και τον διαιτητή Κομίνη να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα και να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Διαμάντης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ταμπάσης του είπε όχι έχοντας τη βοήθεια το αριστερού κάθετου δοκαριού και του Πλατάνου, ο οποίος στη συνέχεια έδιωξε μακριά την μπάλα. Έτσι, ο Διαγόρας πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0, όμως κλήθηκε να κρατήσει το σκορ αυτό με παίκτη λιγότερο.

Γι’ αυτό οι φιλοξενούμενοι πίεσαν με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ενώ δε δημιούργησαν κάποια σπουδαία φάση. Μάλιστα, έτσι δόθηκε ευκαιρία στον Διαγόρα να βγει και μπροστά και να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Αυτό λίγο έλειψε να γίνει στο 67', όταν ο Ζλάτκοβιτς έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από την εστία του Γκίτκου. Από εκεί και πέρα, οι δυο ομάδες δεν είχαν κάτι περισσότερο να προσφέρουν, με τα δυνατά μαρκαρίσματα να κυριαρχούν, κάτι που έφερε τον τραυματισμό του Εξουζίδη και πολλές κίτρινες κάρτες.

Έτσι, ο Διαγόρας, παρά το ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 38', πήρε το προτελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις