Κύπελλο: Στους «8» η Κέρκυρα

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 20:52
A- A A+

Ο Καλαντζής νίκησε τον Ελευθερόπουλος στο τελευταίο πέναλτι, η Κέρκυρα κέρδισε με 5-3 στη ρώσικη ρουλέτα τον Ηρακλή (0-0 κ.α και παράταση) και πλέον κάνει όνειρα ακόμη και για τελικό αφού στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου! Μοιραίος ο Σολτάνι που τον ψάρεψε ο Κωνσταντόπουλος.

Από πρωταγωνιστής του Ηρακλή σε μοιραίο, αφού ο Σολτάνι δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» την καλή του παρουσία με πρόκριση. Ο Γαλλοαλγερινός αστόχησε από την άσπρη βούλα στη διαδικασία των πέναλτι, η Κέρκυρα είχε το απόλυτο (5-3) και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Σε ένα ματς που οι δυο ομάδες φοβόντουσαν το ρίσκο, τα πέναλτι αποδείχθηκαν ο μοναδικός τρόπος για να λυθούν οι διαφορές. Στολτίδης, Μακρής, Επστάιν, Ιωάννου και Καλαντζής βρήκαν στόχος, ο Κωνσταντόπουλος έκανε το καθήκον του και οι Φαίακες θα βρουν εμπόδιο στο δρόμο για τα ημιτελικά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Ατρόμητου, ο Ηρακλής μπήκε δυνατά, πίεσε την Κέρκυρα κερδίζοντας τη μάχη του κέντρου. Με ανάπτυξη από τα άκρα, και τους Σολτάνι Μάρα να είναι οι κινητήριοι μοχλοί οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Κωνσταντόπουλου, χωρίς ωστόσο ο πορτιέρο της Κέρκυρας να αιφνιδιαστεί.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 25' ανέβασαν ρυθμό, επισκέφθηκαν την εστία του Ελευθερόπουλου, χωρίς πάντως να απειλήσουν. Οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν στο α’ μέρος, χωρίς φυσικά την κλασική ευκαιρία.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αρκετά, ο Μπάντοβιτς πέρασε στο ματς το ματς τον Φλαβίνιο, και η Κέρκυρα έγινε πιο επιθετική. Μάλιστα, στο 82' είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Ο Ηρακλής προσπάθησε, ο Σολτάνι είχε κάποιες καλές ενέργειες, με τον Γιάκομπ όμως να μην τις εκμεταλλεύεται.

Η παράταση δεν είχε κάτι το συγκλονιστικό και η διαδικασία των πέναλτι ήταν η μοναδική ευκαιρία για τις δυο ομάδες να σκοράρουν. Εκεί οι Φαίακες είχαν το απόλυτο, και ο «Γηραιός» τον Σολτάνι, με τον Κωνσταντόπουλο να τον «ψαρεύει» και να αποκρούει!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις