Πολιτική βούληση για επίλυση ζητεί από τα Σκόπια η Αθήνα

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 14:04
A- A A+

Την ικανοποίηση της Αθήνας για τον ορισμό της συνάντησης των εκπροσώπων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς στις 9 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σημειώνοντας ότι αποτελεί επιβεβαίωση ότι το πλαίσιο της διαδικασίας είναι η διαπραγμάτευση υπό τα Ηνωμένα Εθνη.

Η ελληνική πλευρά προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνάντηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε πως στη συνάντηση της 9ης Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει μια ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Εμείς, ξεκαθάρισε ο κ. Δελαβέκουρας, προσερχόμαστε με την πολιτική βούληση για επίλυση. Οι συναντήσεις που έχει επιδιώξει η ελληνική πλευρά μεταξύ των δύο πρωθυπουργών δημιούργησαν θετικότερο κλίμα, το οποίο θα επιδιώξουμε να διατηρηθεί, μέσω και των απ' ευθείας επαφών σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα όμως πρέπει να δούμε πολιτική βούληση και από την άλλη πλευρά για την επίλυση του ζητήματος, η οποία -όπως επανέλαβε- είναι απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσουμε στην ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή