Παρατάσεις για ένταξη στο ΚΟΤ προανήγγειλε ο Γ. Μανιάτης

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 14:14

Θα δοθούν όσες παρατάσεις χρειαστούν, ώστε να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στο καθεστώς του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ και να καλυφθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης.

A- A A+

Θα δοθούν όσες παρατάσεις χρειαστούν, ώστε να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στο καθεστώς του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ και να καλυφθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου, δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αριθμός των αιτούντων, «ώστε να αποδειχθεί ότι ο θησαυρός είναι άνθρακας».

Απαντώντας του ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως οι αιτούντες είναι 200.000, αλλά προανήγγειλε συνεχείς παρατάσεις, ώστε να ενταχθούν στο ΚΟΤ όσοι το δικαιούνται.

Ανέφερε επίσης ότι εξαλείφθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απέτρεπαν τους δικαιούχους να κάνουν αιτήσεις και πλέον με ένα τηλεφώνημα στο ΚΕΠ του Δήμου ή μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΔΕΗ, μπορεί όποιος ληροί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και να απολαμβάνει μειώσεις έως 30%.

«Με μηδέν γραφειοκρατία και μηδέν κόστος και μόνον με την ταυτότητα, ΑΦΜ και τον αριθμό της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα παίρνετε από τέσσερις μεριές από τους καταναλωτές, ειδικά από τους μικρούς για να τα δώσετε στους πλούσιους. Κάνετε κομπίνες με τα τιμολόγια, την κατάργηση της κλιμακωτής τιμολόγησης, με την ενσωμάτωση αύξησης του ΦΠΑ στους περσινούς λογαριασμούς», δήλωσε, αναφερόμενος στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Παπαδημούλης.

«Το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για ηλεκτρισμό, από ότι το 2010», απάντησε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κι εξήγησε πως από αυτά τα 100 εκατ. αντιστοιχούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 40 εκατ. στα νοικοκυριά.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε πως το 2010 δεν έγινε καμία αύξηση και πως το 2011 μειώνεται η τιμή του ρεύματος σε απόλυτους αριθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή