Ιτούδης: «Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο»

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 15:30
A- A A+

Ο βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι στο ΟΑΚ, όμως επέμεινε πως οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν μόνο μια μάχη και όχι τον πόλεμο.

Επίσης, τόνισε πως η ομάδα του έχει πλέον τη γνώση για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, ενώ μιλώντας για τον Βασίλη Σπανούλη, είπε πως δεν είχε καμία επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αναλυτικά τα κυριότερα μέρη των όσων δήλωσε στον ραδιοσταθμό Sentra FM 103,3:

Για το ντέρμπι: «Χτες ήμασταν κακοί, δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός, χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά η προετοιμασία μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν κατάλληλη, διότι είχαμε διάφορες αντιξοότητες στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ετσι φαίνεται όμως πώς μπορείς να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις. Εχουμε αποδείξει ότι είμαστε έξυπνοι και μπορούμε να το χειριστούμε. Ηταν μια σφαλιάρα για εμάς αναμφίβολα. Εχουμε τη δυναμική, τη γνώση να διαχειριστούμε τέτοιου είδους καταστάσεις».

Για το ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Παναθηναϊκού: «Δεν θα έλεγα μόνο πέρυσι, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να μας αμφισβητήσει 11-12 χρόνια τώρα. Από το 2000 που είμαστε εδώ ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ ισχυρή ομάδα κι έτσι πρέπει να είναι. Δεν είναι περυσινό φαινόμενο, είναι διαρκές φαινόμενο. Για να μη θεωρηθεί ότι υποτιμώ κανένα, δεν συμφωνώ ότι έκλεισε η ψαλίδα.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια είναι μεγάλος αντίπαλος, ακόμη κι όταν το ρόστερ ή το μπάτζετ δεν ήταν μεγάλο. Δεν το αντιλαμβανόμαστε εμείς έτσι στον Παναθηναϊκό. Σεβόμαστε τις προσπάθειες που κάνει ο αντίπαλός μας κάθε χρόνο. Χτες δυστυχώς οι δικές μας αδυναμίες ήταν πολύ μεγαλύτερες».

Για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Οι δυο προπονητές είναι κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Δίνουν αίγλη και έχω την τύχη να έχω και με τους δύο φιλικές σχέσεις».

Για τον Σπανούλη ως αντίπαλο: «Δεν είχαμε καμία επαφή στη διάρκεια του παιχνιδιού, ούτε πριν ή μετά. Ο Βασίλης εξακολουθεί να είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, που άλλαξε στρατόπεδο. Για ποιο λόγο έφυγε μόνο ο ίδιος το ξέρει. Ηταν μια επιλογή του αθλητή σεβαστή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις