Εκτός ΔΟΕ η Γκάνα

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 18:48
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

A- A A+

Με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 κινδυνεύουν οι Γκανέζοι αθλητές, αφού η ΔΟΕ αποφάσισε να αποβάλει από τους κόλπους της τη χώρα, λόγω παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα εσωτερικά της Ολυμπιακής Επιτροπής της Γκάνας.

«Το πρόβλημα με τη Γκάνα είναι ότι ο αθλητικός της νόμος δεν σέβεται τις διατάξεις της Ολυμπιακής Επιτροπής», εξήγησε με δηλώσεις του στο Reuters ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης της χώρας υποσχέσεις πως αυτό θα αλλάξει.

«Ήμασταν σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού. Μας έγιναν πολλές υποσχέσεις ότι ο νόμος θα αλλάξει, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Η Γκάνα γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα που αποβάλλεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μετά το Κουβέιτ, το οποίο αποκλείστηκε για τους ίδιους λόγους πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Ελπίζουμε πως η κατάσταση θα λυθεί το συντομότερο δυνατόν. Είναι σχετικά νωρίς για να συζητάμε τις θα γίνει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου», κατέληξε ο κ. Ρογκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις