Τσεχία: Πολιτικό άσυλο σε πρώην υπουργό της Ουκρανίας

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 21:08
UPD:21:14
A- A A+

Πολιτικό άσυλο χορήγησαν οι αρχές της Τσεχίας στον πρώην υπουργό Οικονομίας της Ουκρανίας, Μπόγκταν Ντανιλίτσιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στην πατρίδα του για κατάχρηση εξουσίας.

«Ο κ. Ντανιλίτσιν έλαβε πολιτικό άσυλο από την Τσεχική Δημοκρατία. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια επ' αυτού. Δεν σχολιάζουμε ποτέ τη χορήγηση ασύλου σε μεμονωμένα άτομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τσεχικού υπουργείου Εξωτερικών, Πάβελ Νόβακ.

Σημειώνεται ότι πολλοί σύμμαχοι της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλιας Τιμοσένκο που μετείχαν στην κυβέρνησή της όπως και ο κ. Ντανιλίτσιν, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας μετά την ήττα της κ. Τιμοσένκο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2010.

Η Γιούλια Τιμοσένκο σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι κατηγορίες κατά του κ. Ντανιλίτσιν και άλλων μελών της κυβέρνησής της εντάσσονται στο πλαίσιο της «τρομοκρατίας» που χρησιμοποιεί η παρούσα ουκρανική ηγεσία με θύματα την ίδια και τους συμμάχους της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ντανιλίτσιν που είχε εγκαταλείψει την Ουκρανία από τον Αύγουστο συνελήφθη και εκρατείτο στην Τσεχία από τα μέσα Οκτωβρίου μετά την έκδοση διεθνούς ενταλματος εναντίον του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή