Εν αναμονή στοιχείων από τα ευρήματα σε Βύρωνα - Ταύρο

Αυθαιρεσία κατά στελέχους του καταγγέλλει ο ΣΥΝ
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 09:32
UPD:12:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Στοιχεία από τις έρευνες στο πιστόλι των 9 χιλιοστών, τους φορητούς υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους και τα USB που κατασχέθηκαν σε Βύρωνα και Ταύρο αναζητεί η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν σχέση με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τις έρευνες στο σπίτι της οδού Κορδελιού και Φορμίωνος στο Βύρωνα βρέθηκε επίσης, ένα καλάσνικοφ με σιγαστήρα, 100 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών για το συγκεκριμένο όπλο, 120 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, δελτία ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες, σφραγίδες κενά δελτία φοιτητικών ταυτοτήτων, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Όλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για διερεύνηση.

Με δεδομένα τα νέα ευρήματα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πιθανότατα η έρευνα να οδηγήσει σε δράσεις που ξεπερνούν τα όρια των εμπρηστικών ενεργειών στη Θεσσαλονίκη για τις οποίες κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των τεσσάρων που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας 19χρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για άλλους τέσσερις, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες. Εκτίμηση αξιωματικών της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για παρακλάδι των «Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την πρώτη δικογραφία που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

Αυθαιρεσία κατά στελέχους του καταγγέλλει ο ΣΥΝ

Την ίδια ώρα, την αντίδραση του Συνασπισμού προκάλεσε η προσαγωγή και κράτηση του Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου Παπαδάτου, μέλους της ΚΕ του ΣΥΝ , από την Αντιτρομοκρατική. Σε δηλώσεις του στον Radio 9, o εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε πως ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος Παπαδάτος ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα και κρατήθηκε για περίπου 3 ώρες στη ΓΑΔΑ, παρ’ όλο που δήλωνε αθώος και τους γνωστοποίησε την ταυτότητα και την ιδιότητά του. Κατήγγειλε επίσης, εξευτελιστικές πρακτικές κατά την ανάκριση του προσαχθέντoς, ενώ όπως έκανε γνωστό, εντός της ημέρας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον ΣΥΝ για το θέμα (στις 11 π.μ, στα γραφεία του κόμματος Πλ. Ελευθερίας 1).

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ κάνει λόγο για αυθαιρεσία που υπέστη το στέλεχός του από τις δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ο γραμματέας του Συνασπισμού Δ. Βίτσας σχολίασε πως η εν λόγω ενέργεια δείχνει ότι ορισμένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποθρασυνθεί, καθώς και ότι «με τα μέτρα καταστολής που παίρνει η κυβέρνηση, ο κάθε πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο να υποστεί επίθεση ακόμα πιο βάρβαρη στο όνομα της "αντιτρομοκρατικής" δράσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή