Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων στο Μετρό

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 13:13
UPD:13:46

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Οπως αναφέρουν, αν αποβεί άκαρπος, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

A- A A+

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αποδεικνύοντας έτσι και εμπράκτως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι «δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».

Παράλληλα, διευκρινίζουν ότι ο διάλογος δεν αφορά μόνο στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, αλλά και σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία παλεύουν τους τελευταίους 10 μήνες.

Όπως σημειώνουν τέλος, σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος, ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ, ο υπουργός ΥΜεΔ, Δημήτρης Ρέππας με επιστολή –πρόσκληση κάλεσε σε διάλογο όλους τους φορείς αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο διαρρέοντας ότι, ο διάλογος με τους εργαζόμενους, θα είναι πολύπλευρος και ουσιαστικός και θα διαρκέσει όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, αλλά θα συνεχιστεί ακόμη και κατά τη συζήτησή του στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση εξάλλου του νομοσχεδίου στις επιτροπές, θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι των εργαζομένων και φορέων.«Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την αναγκαία και χρήσιμη πρωτοβουλία για τη μεταρρύθμιση στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη συνεργασία όλων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Ρέππας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή