Γ. Πεταλωτής: Χαμένη στη μετάφραση η ΝΔ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 18:27
UPD:21:06
A- A A+

Για παροιμιώδη γκάφα και διαστρέβλωση της αλήθειας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ ότι σε βιβλίο του Bρετανού πρώην πρωθυπουργου Γκόρντον Μπράουν διατυπώνεται κριτική κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1921467 .

«Θα προτείναμε στους υπεύθυνους του νέου γραφείου Τύπου της Ν.Δ, να ξαναδιαβάσουν το αυθεντικό κείμενο του βιβλίου του κ. Γκόρντον Μπράουν και να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο τι αντιλαμβάνονται, τι υιοθετούν και τι αναπαράγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι στο επίμαχο σημείο του βιβλίου, ο κ. Μπράουν αναφέρεται, όχι στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στις καθυστερήσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης τη για βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Αν δεν πρόκειται για παροιμιώδη γκάφα της ηγεσίας της Ν.Δ., πρόκειται απλά για συνειδητή και ωμή προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και απόπειρας παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών από αυτούς που λιποτάκτησαν», προσθέτει και καταλήγει: «Την ώρα που η κυβέρνηση, μαζί με όλους τους Έλληνες, αγωνίζονται για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, η ηγεσία της Ν.Δ. παραμένει...χαμένη στη μετάφραση».

Αντεπίθεση ΝΔ

Ανταπαντώντας στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Ρηγίλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης, προκειμένου, όπως επισημαίνει, να αποκρύψει τις ευθύνες της.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο βιβλίο του, ο Γκόρντον Μπράουν «θέτει ευθέως ζήτημα για τους συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές στη διαχείριση της Οικονομίας και φέρνει σαν παράδειγμα τις καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων».

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το "λεφτά υπάρχουν". Στη συνέχεια φούσκωσε το έλλειμμα, προσθέτοντας έξοδα και καταργώντας έσοδα. Ύστερα διέσυρε της χώρα ως διεφθαρμένη, παρομοίαζε την Οικονομία της με "Τιτανικό" και μιλούσε για "επικείμενη χρεοκοπία". Τότε άρχισαν να εκτοξεύονται τα spreads. Ακόμη και τότε, όμως, μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια. Δεν το έκανε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για μεγάλο διάστημα η κυβέρνηση εξαπατούσε τους Έλληνες, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό ότι με δική του ευθύνη μετέτρεψε «ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή