ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν παραγράφεται

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 19:05
UPD:19:06
A- A A+

Πυρά κατά του δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την πρόταση για παραγραφή των αδικημάτων των κ.κ. Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο κ. Δρίτσας, η παραγραφή αυτή δεν θα υπήρχε «αν είχε αλλάξει έγκαιρα η συνταγματική ρύθμιση και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά ακόμα και με αυτό το νομικό πλαίσιο αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. δε συγκάλυπταν το σκάνδαλο με χιλιάδες τεχνάσματα».

Η τροπή της υπόθεσης, σημειώνει εξάλλου, δεν θα ήταν η ίδια, «αν οι υπεύθυνοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. παραπέμπονταν έγκαιρα και, κυρίως, εάν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν διέλυε αυθαίρετα τη Βουλή ώστε να εξασφαλίσει με βεβαιότητα την παραγραφή».

Ο κ. Δρίτσας καλεί την κυβέρνηση, στην οποία, όπως ισχυρίζεται, ανήκει όλη η ευθύνη, να συνεχίσει την έρευνα και κυρίως να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οριστικά και αμετάκλητα η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις να κατακυρωθούν υπέρ του Δημοσίου.

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να γίνει η πρώτη δίκη. Είναι το Δημόσιο έτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του; Ή πάλι σε συνθήκες αδιαφάνειας θα αναζητήσουμε τις ευθύνες σε “παραλείψεις” υπηρεσιακών παραγόντων;», διερωτάται ο βουλευτής, τονιζοντας παράλληλα ότι για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για την ελληνική κοινωνία, «το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν παραγράφεται».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή