Σούπερ Λίγκα: Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 19:18
UPD:19:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Στην καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα με 4-2. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Σαρμιέντο. Οι Φαίακες ισοφάρισαν δυο φορές με τους Καλαντζή, Τσίγκα, ενώ είχαν και δοκάρι.

Το πρώτο μέρος στο Περιστέρι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή και τις φάσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 4' ο Καμαρά έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Σαγκανόφσκι έπιασε την κεφαλιά, όμως αυτή δεν ήταν αρκετά καλή, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του Κωνσταντόπουλου.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη συνέχισαν να πιέζουν και στο 10' ο Σαγκανόφσκι δεν έκανε καλό κοντρόλ, έπειτα από την πάσα του Ολιβέιρα, και η φάση είχε την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη. Βέβαια, οι Φαίακες δε δίστασαν να βγουν μπροστά και να κάνουν την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Μιχαηλίδη. Αυτό έγινε στο 13', όταν ο Τσίγκας επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν από αυτό και συνέχισαν να πιέζουν, αλλά ούτε η προβολή του Μελισσά στο 16', ούτε το σουτ του Σφακιανάκη στο 18' βρήκαν στόχο. Βρήκε, όμως, δυο λεπτά αργότερα ο Αναστασάκος, που δέχτηκε την εκπληκτική πάσα του Σαγκανόφσκι και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και στο 21' ισοφάρισαν.

Ο Γκουστάβο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μιχαηλίδης δεν απέκρουσε σωστά κι έδωσε την ευκαιρία στον Καλαντζή να σκοράρει και να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Το τέρμα αυτό πείσμωσε τους Περιστεριώτες, που βγήκαν και πάλι μπροστά και κατάφεραν να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 29' ο Σαγκανόφσκι είχε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, σημάδεψε σωστά και με ένα εκπληκτικό τεχνικό πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί για την επίτευξη ενός τέρματος και την Κέρκυρα να προσπαθεί κυρίως να ξεφύγει στις αντεπιθέσεις. Έτσι, η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 43', όταν ο Σαγκανόφσκι έδωσε με κεφαλιά πάσα στον Καμαρά και ο Δημήτρης Ιωάννου πρόλαβε κι έδιωξε με προβολή σε κόρνερ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με άσχημα νέα για τον Ατρόμητο και τον Δώνη, καθώς ο Μελισσάς τραυματίστηκε και αναγκαστικά έπρεπε να γίνει αλλαγή, τη στιγμή που είχε βοηθήσει αρκετά στο πρώτο ημίχρονο την ομάδα του. Τη θέση του πήρε ο Σαμπού, ο οποίος καθυστέρησε λίγα δευτερόλεπτα την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, καθώς φόραγε δαχτυλίδι, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Γι’ αυτό ο Κουκουλάκης του ζήτησε να το βγάλει.

Στο αγωνιστικό σκέλος η ομάδα των δυτικών προαστίων μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με το καλησπέρα λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα. Στο 47' ο Σφακιανάκης βγήκε τετ α τετ και θέλησε να κρεμάσει τον Κωνσταντόπουλο, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καθόλου καλό, ώστε η μπάλα να καταλήξει πάνω από την εστία του γκολκίπερ των Κερκυραίων.

Αφού δεν έγινε αυτό, οι ποδοσφαιριστές του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πέτυχαν εκ νέου την ισοφάριση στο 54'. Ο Γκουστάβο εκτέλεσε το φάουλ, με τον Τσίγκα να κάνει το κοντρόλ και να πλασάρει ψύχραιμα τον Μιχαηλίδη, ενώ δυο λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ. Ο Τσίγκας με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Επστάιν μόνο του απέναντι στον πορτιέρο του Ατρομήτου, τον οποίο πλάσαρε, όμως η μπάλα πήγαινε αργά-αργά στα δίχτυα και ο Ολιβέιρα πρόλαβε να τη διώξει.

Όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν ξανά με τον Καμαρά, που έκανε το πλασέ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Βέβαια, αυτό δεν αρκούσε στους παίκτες του Δώνη, καθώς έβλεπαν την Κέρκυρα να ισοφαρίζει, όταν έμπαιναν μπροστά στο σκορ. Γι’ αυτό πέτυχαν και τέταρτο τέρμα σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λικγ. Στο 67' ο Σαρμιέντο κέρδισε τις κόντρες και με άψογο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο.

Με αυτό το γκολ ο Ατρόμητος «κλείδωσε» τη νίκη, που ήταν πολύ σημαντική για το σύλλογο, καθώς πήρε βαθιά ανάσα στη βαθμολογία όντας στους 22 βαθμούς. Ωστόσο, στην Κέρκυρα ήθελαν να πετύχουν ακόμα ένα και το έδειξαν αυτό με το δοκάρι, που είχαν στο 86’, όταν ο Φλαβίνιο έκανε το σουτ από πλάγια, με τον Μιχαηλίδη να αποκρούει και την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ. Έτσι, οι Φαίακες έμειναν στους 20 βαθμούς και ελπίζουν να πάνε καλύτερα στις επόμενες αγωνιστικές, ώστε να παραμείνουν στο τέλος στη Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (46' Σαμπού), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο (87' Καραλής), Καμαρά (81' Φαβάλι), Σαγκανόφσκι

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μακρής, Γιάντσης (64' Ιωάννου Ηλίας), Ιωάννου Δημήτρης, Μαϊστόροβιτς, Στολτίδης, Καλαντζής (72' Λαμπρόπουλος), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Τσίγκας (78' Φλαβίνιο)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις