ΜΜΜ: Στον αέρα ο διάλογος με όσους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Δ.Ρέππας: Σε αναντιστοιχία με την εποχή τα στερεότυπα του συνδικαλισμού
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 10:15
UPD:15:20
A- A A+

Διάλογος εν μέσω κινητοποιήσεων και το επιβατικό κοινό σε ομηρία δεν μπορεί να γίνει, διαμηνύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εν όψει της έναρξης του διαλόγου επί του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.

«Στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι», τονίζει σε δηλώσεις του στο Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας παράλληλα πως «αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις».

Παράλληλα ο κ. Ρέππας στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συνδικαλιστές, λέγοντας πως «τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και πως αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα».

Μέχρι σήμερα, μόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους για όσο διαρκέσει ο διάλογος, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στάσεις εργασίας 11:00 με 15:30 και 11:00 με 15:00 αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη 12:00 με 16:00.

Όπως έγινε γνωστό, η αρχή στο διάλογο θα γίνει με τους τεχνικούς της ΕΘΕΛ, που πρώτοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, και θα ακολουθήσουν οι συνδικαλιστές του Μετρό και του Τραμ, ενώ για τους υπόλοιπους το μέλλον του διαλόγου είναι αβέβαιο αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή