Ανδρέας Λοβέρδος: Οι απεργίες διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν

Την Τετάρτη στη Βουλή το ν/σ με τις ρυθμίσεις για τους φαρμακοποιούς
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 10:52
A- A A+

«Οσοι μιλούν για εκλογές, συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν την αποσταθεροποίηση της χώρας», υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ απαντά και στην προαναγγελία κινητοποίησεων από τους φαρμακοποιούς.

«Οι πολίτες, όπως φάνηκε στις 7 Νοεμβρίου, μας στηρίζουν. Τι θα προσέφεραν οι εκλογές εκτός από καταστάσεις αποσταθεροποίησης; "Νομιμοποίηση" σπεύδουν να πουν οι παλαιότροποι "μεταπολιτευτικοί ευδαίμονες". Απαντώ ότι το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η νομιμοποίηση, αλλά η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων στο επίπεδο επίτευξης των στόχων του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνει: «Τι θα γινόταν η Ελλάδα μετά τις εκλογές; Θα βρισκόμασταν ακριβώς στον ίδιο παρονομαστή, αλλά πλήρως αποσταθεροποιημένοι, ως χώρα και ως κοινή δημόσια οικονομία».

Απαντώντας στην προαναγγελία κινητοποιήσεων από την πλευρά των φαρμακοποιών, μετά το αδιέξοδο στο διάλογο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ο κ. Λοβέρδος εκτιμά πως τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, «ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς» και δηλώνει πως την Τετάρτη θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου με τις νέες ρυθμίσεις, σημειώνοντας πως «τα σημεία όπου συμφωνούσαμε, για τις εταιρείες φαρμακοποιών και την έκπτωση στις τιμές, παρέμειναν στο σχέδιο νόμου». Ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώθηκε και πλέον ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της Υγείας, ο Ανδέας Λοβέρδος γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα δώσει στη δημοσιότητα «κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν είτε το παρελθόν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή