Σούπερ Λιγκα: ΑΕΛ-Ηρακλής 2-1

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 17:05
UPD:17/01/2011 13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS

A- A A+

Ο Τσιμπάμπα έδωσε το φιλί της ζωής στη Λάρισα, που κέρδισε με 2-1 τον Ηρακλή στην πρώτη νίκη στο AEL FC Arena. Ο Μπλάζεκ είχε ανοίξει το σκορ στο 1' για να ισοφαρίσει ο Βέλλιος στο 37'. Πετυχημένο το ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου.

Με το καλησπέρα της αναμέτρησης η Λάρισα ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο του συλλόγου. Στο 1' ο Κουζέν έβγαλε τη σέντρα και ο Ελευθερόπουλος στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα έκανε λάθος και ο Μπλάζεκ με κοντινό πλασέ δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα. Έτσι, οι παίκτες του Ηρακλή βγήκαν μπροστά, όμως δίχως να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια φάση, καθώς η ΑΕΛ ήταν καλά στημένη αμυντικά.

Γι' αυτό και οι «βυσσινί» προωθούνταν όταν έβρισκαν χώρο κι έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο 5' ένα σουτ του Μπλάζεκ από πλάγια πέρασε παράλληλα προς την εστία του Ελευθερόπουλου, ενώ στο 17' ο Τσέχος φορ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λάρισα. Έπειτα από την εκπληκτική μπαλιά του Σίμιτς, βγήκε μόνος του απέναντι στον γκολκίπερ του Ηρακλή, όμως η πίεση του Πίτου Γκαρσία τον ανάγκασε να πλασάρει άουτ.

Δίχως να υπάρχουν πολλές φάσεις στο παιχνίδι, ο «Γηραιός» προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι Θεσσαλοί είχαν άλλη μια στο 22', όπου Ιγκλέσιας και Ταυλαρίδης δεν μπόρεσαν να πιάσουν την κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Μετίν. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν ολοκληρωτικά την κατοχή υπέρ τους, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα.

Μετά από ένα φάουλ του Βενετίδη στον Ντάνι, Παπαστεριανός και Χοσέμι πήγαν να ζητήσουν το λόγο, με τον Μετίν να μπαίνει μπροστά και να υπερασπίζεται τον συμπαίκτη του. Όμως, με τη βοήθεια των ψυχραιμότερων και, κυρίως, του Ιγκλέσιας, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 37', με τον Βέλλιο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και με δυνατό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσοντοφάλσκι. Βέβαια, τη νύφη πλήρωσε ο πατέρας του επιθετικού του Ηρακλή, στον οποίο κατευθύνθηκαν οι οπαδοί της Λάρισας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να φύγει στα αποδυτήρια.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι παίκτες του Κωστένογλου μπήκαν πιο δυνατά και στο 48' το σουτ του Σίμιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ελευθερόπουλο, ενώ διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λίμα στον Μετίν, με τα χέρια του αμυντικού του Ηρακλή να είναι απλωμένα πάνω στον Τούρκο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα παράβασης.

Ωστόσο, ο «Γηραιός» βγήκε μπροστά ξανά και στο 51' το σουτ του Πίτου Γκαρσία δεν ήταν καλό και κατέληξε πάνω από την εστία του Τσοντοφάλσκι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αργεντινού στο 56' πάνω στην κίνηση, ύστερα από τη σέντρα του Βέλλιου. Βέβαια, στη Λάρισα δεν έδειξαν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν, με τον Μετίν να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της.

Ένα διαγώνιο σουτ του Τούρκου στο 59' πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το τέρμα του Ελευθερόπουλου, τη στιγμή που ο Κουζέν δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα. Από εκεί και πέρα τα λάθη, που γίνονταν από τις δυο ομάδες ήταν πάρα πολλά, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν συνεχώς για τις καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών του Μαρίνου Ουζουνίδη λόγω κάποιων τραυματισμών. Γι' αυτό οι φάσεις απουσίαζαν από το παιχνίδι, όμως η Λαρισαίοι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα και να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ.

Αυτό έγινε στο 81', με τον Τσιμπάμπα να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μετίν. Οι «βυσσινί» το κράτησαν μέχρι το τέλος του αγώνα και, έτσι, πήραν το φιλί της ζωής από τον Τσιμπάμπα, που αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή, καθώς μπήκε στη θέση του Μπλάζεκ, και την πρώτη νίκη στο AEL FC Arena, αλλά και έπειτα από πολύ καιρό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Tσοντοφάλσκι, Βενετίδης (72' Κανόμπιο), Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζάν, Μετίν (82' Βελάσκο), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (78' Τσινμπάμπα)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσίκας, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία (67' Μάρα), Ντάνι, Παπαστεριανός (75' Ηλιάδης), Σολτάνι, Βέλλιος, Σίσιτς (82' Βουτσιάς)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις