Σούπερ Λίγκα: Αρης-Πανιώνιος 0-2

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 19:28
UPD:17/01/2011 13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

A- A A+

Τα δυο γκολ του Κώστα Μήτρογλου έκαναν την διαφορά στο «Κλ. Βικελίδης», σπάζοντας μια παράδοση 50 χρόνων και δίνοντας στον Πανιώνιο τη νίκη με 0-2 επί του Αρη.

Ο Έκτορ Κούπερ με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε με τους Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Νέτο και αριστερά τον Μίσελ. Στο κέντρο της άμυνας οι Λαζαρίδης και Οριόλ. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Κατίδης και Φατί. Στον άξονα ο Τόχα με τους Χαβίτο και Καζναφέρης στις πτέρυγες και στην επίθεση ο Τσέζαρεκ.

Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1 με τους Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Γιόνσον και αριστερά τον Κοντοέ. Στο κέντρο της άμυνας οι Λάτκα και Σιόβας, με κόφτες τους Όμο και Τσότσαλιτς. Στον άξονα ο Κουμορτζί, ενώ στις πτέρυγες οι Μπάλαμπαν και Ριέρα. Τέλος στην επίθεση ο Μήτρογλου.

Μπορεί ο Aρης να μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι επιζητώντας το γκολ, όμως η ομάδα που το πέτυχε πρώτη ήταν ο Πανιώνιος με τον Κώστα Μήτρογλου. Ο νεοφερμένος στην Νέα Σμύρνη άνοιξε λογαριασμό και έτρεξε αμέσως στους φιλάθλους του Πανιωνίου για να το πανηγυρίσει. Όλα ξεκίνησαν από την σέντρα του Μπάλαμπαν στο 18ο λεπτό από τα δεξιά. Ο Οριολ που ήταν στην φάση δεν μπόρεσε να διώξει με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια και τον διεθνής επιθετικό να την στέλνει με πλασέ στα δίχτυα του Σηφάκη.

Πριν το γκολ του Πανιωνίου ο Aρης έφτασε δύο φορές με απειλητικές διαθέσεις στην εστία του Μάχο στο 2' σέντρα-σουτ του Μίσελ ο Μάχο ύπατε και διώχνει σε κόρνερ και η δεύτερη στο 16' με την καρφωτή κεφαλιά του Λαζαρίδη και το τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Aρης ήθελε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Πίεσε ψηλά προκειμένου οι «πάνθηρες» να κάνουν το λάθος. Το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. Ακόμα και στο 43ο λεπτό όταν ο Λάτκα διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά Τόχα και ενώ αυτή πήγαινε προς τα δίχτυα. Το πρόβλημα στον Aρη εντοπίζεται στον χώρο το κέντρου εκεί οι Φατί, Κατίδης και Τόχα δεν είχαν και την καλύτερη συνεργασία.

Από την άλλη πλευρά οι εντολές του Τάκη Λεμονή ήταν συγκεκριμένες. Δώστε χώρο στον αντίπαλο και εκμεταλλευτείτε τις αντεπιθέσεις. Πράγματι αυτό έκαναν με τους Ριέρα, Μπάλμπαν και Μήτρογλου ήταν αρκετά επικίνδυνοι όποτε έβγαιναν μπροστά.

Έχοντας ως προίκα το γκολ του Μήτρογλου από το πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος δεν βγήκε ψαρωμένα στον αγωνιστικό χώρο. Το κέντρο του ήταν πιο σοβαρό μη αφήνοντας τους παίκτες του Άρη να έχουν κατοχή μπάλας. Ο Λεμονής αποφάσισε να βγάλει τον «κόφτη» Κουμορτζί και να βάλει τον Γουνδουλάκη ένα πιο παραγωγικό χαφ. Η απάντηση του Κούπερ ήταν η παρουσία του Τσεσνάουσκις στην θέση του Καζναφέρη.

Πάντως ο τεχνικός των «κίτρινων» είχε πολλά παράπονα από τον τρόπο ανάπτυξης των παικτών του. Ο Aρης ήταν αρκετά υποτονικός με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά. Μάλιστα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες οι οποίες δεν είχαν συνέχεια.

Δεν υπήρχε νεύρο στην ομάδα, ενώ ο Κούπερ ζητούσε διαρκώς η ανάπτυξη να γίνει από την αριστερή πλευρά. Ο Πανιώνιος απλά κρατούσε τον Άρη μακριά από την εστία του Μάχο με σχετική ευκολία.

Οι συνθέσεις:

Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα (80' Πορτίγια), Τσέζαρεκ, Κατίδης (67' Αραβίδης), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (58' Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς (80' Αναστασόπουλος), Κουμορτζί (57' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν (64' Σάμαρης)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις