Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Καβάλα 4-2

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 21:23
UPD:17/01/2011 13:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Πιο δύσκολα απ' ότι φανερώνει το τελικό σκορ (4-2) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Καβάλας στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ για να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 3ο μόλις λεπτό, όμως κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, για να δουν όμως την Καβάλα να φέρνει ξανά το παιχνίδι στα ίσια. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα με ηγέτη τον γνωστό ύποπτο Τζιμπρίλ Σισέ κατάφεραν στην επανάληψη να λυγίσουν τους αντιπάλους τους και να πάρουν μια υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Γάλλος άσος, παρά τα συνεχόμενα ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου που τον θέλουν να αναχωρεί για άλλες πολιτείες, απέδειξε για άλλη μια φορά πως παραμένει επαγγελματίας με όλη την έννοια της λέξεως και τα έδωσε όλα για να οδηγήσει από το χέρι την ομάδα του στην τελική επικράτηση.

Αξιος αντίπαλός του από πλευράς Καβάλας ήταν ο Τζαμάλ Αμπντούν. Ο Γαλλοαλγερινός άσος ώρες-ώρες ήταν μια ομάδα μόνος του -πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ των «αργοναυτών»- και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Όσον αφορά το παιχνίδι συνολικά, πρέπει να μιλάμε για ένα από τα πιο θεαματικά της φετινής σεζόν, με τις δυο ομάδες να εναλλάσσουν τις περιόδους κυριαρχίας τους και τη μπάλα να μη σταματάει να πηγαίνει πάνω κάτω.

Το τι θα επακολουθούσε, βέβαια, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού τρία μόλις λεπτά μετά την έναρξη ο Αμπντούν με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αλέξανδρου Τζόρβα για το 0-1.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Εννιά λεπτά αργότερα ο Γκοβού σέντραρε, ο Σισέ με κεφαλιά έστρωσε στον Κατσουράνη και ο τελευταίος με μια επαφή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Βαγέχο.

Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογική ώθηση στο «τριφύλλι» και με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα, όταν Νίνης και Κατσουράνης συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να βγάζει στον Σισέ. Ο Γάλλος είδε τον Βαγέχο να αποκρούει το πρώτο πλασέ του, όμως η μπάλα γύρισε ξανά στα πόδια του και σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1.

Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα πήγαιναν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα, σε μια ανύποπτη φάση στο 43' η άμυνά τους κόλλησε και ο Αμπντούν μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα. Ο Σιμάο προσπάθησε να κόψει τη μπάλα και πράγματι τη βρήκε με τον μηρό. Στη συνέχεια, όμως, αυτή χτύπησε στο χέρι του. Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Καβάλας ο διαιτητής Μήτσιος από την Ήπειρο έδειξε τη βούλα του πέναλτι, αν και κανονικά έπρεπε να θεωρήσει τη φάση ακούσια.

Στη βούλα στάθηκε ο Αμπντούν, ο οποίος με τεράστια ψυχραιμία έσκαψε, αντί να σουτάρει με δύναμη, αφήνοντας άγαλμα τον Τζόρβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την Καβάλα δηλαδή να δημιουργεί ευκαιρία, μόνο που αυτή δεν κατέληξε σε γκολ, καθώς ο Σιμάο πρόλαβε και έκοψε πάνω στη γραμμή σουτ του Βουτσίτσεβιτς.

Η συνέχεια ανήκει στον Παναθηναϊκό, που βγήκε μπροστά με αποτέλεσμα στο 63' η πίεσή του να αποδώσει καρπούς. Σε ένα πλάγιο ο Νίνης πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή προ του Θεοδωρέλλη, ο οποίος φάνηκε τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο Μήτσιος να δείξει τη βούλα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Πάντως, ούτε αυτή η περίπτωση της εσχάτης των ποινών μοιάζει ορθή, καθώς περισσότερο ο άσος του «τριφυλλιού» εκβιάζει την παράβαση, παρά αυτή του γίνεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σισέ, που με κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Βαγέχο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πως σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε μικροένταση στην εξέδρα. Αιτία στάθηκε η κίνηση του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού Γιώργου Βαρδινογιάννη να πάει στο μπουθ, όπου έκανε περιγραφή ο δημοσιογράφος της συνδρομητικής τηλεόρασης που μετέδιδε το παιχνίδι, Αγγελος Στυλιάδης, για να του κάνει παρατήρηση σχετικά με σχόλιό του για τη φάση του πέναλτι.

Η Καβάλα, παρότι βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ, δεν τα παράτησε και έψαξε για δεύτερη φορά την ισοφάριση. Στο 82' βρέθηκε μια ανάσα από αυτή, με τον Σιμάο να γυρνάει άτσαλα τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του, φτάνοντας κοντά στο να πετύχει ένα απίστευτο αυτογκόλ.

Ένα λεπτό, όμως, αργότερα όλα τελείωσαν όταν ο Σισέ έκανε απίστευτη κούρσα από τα δεξιά και παρά την πίεση του Χργκόβιτς κατάφερε να παραμείνει όρθιος για να μπει στην περιοχή και να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Χριστοδουλόπουλου, που ανενόχλητος έγραψε το τελικό 4-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο ελεύθερο και οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε πέμπτο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Χριστοδουλόπουλος στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κατεργιαννάκη (είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Βαγέχο).

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (76' Καραγκούνης), Γκοβού (61' Χριστοδουλόπουλος), Λουίς Γκαρθία (61' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ

Kαβάλα (Κάσπερτσακ): Βαγιέχο (λ. τρ. 69' Κατεργιαννάκης), Περτζέλ, Περερίνια, Βουτσίτσεβιτς (67' Γιάννου), Ντικρόκ, Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ονουάτσι (79' Ναζλίδης), Θεοδωρέλλης, Αμπντούν

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις