Προφυλακιστέοι οι τέσσερις - Ελεύθερη η Γερμανίδα

Τρομοκρατία
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 15:29
UPD:20:07

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

A- A A+

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις τυπικές απολογίες που έδωσαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τους 23χρονους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη και Χαράλαμπο Στυλιανίδη και τον 21 ετών Σωκράτη Τζίφκα.

Η 27χρονη Γερμανίδα, που επίσης απολογήθηκε σήμερα για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Και οι πέντε κατηγορούνται για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής.

Η 27χρονη Γερμανίδα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται η 27χρονη Γερμανίδα. Υποστηρίζει ότι γνώρισε τους τρεις συγκατηγορούμενους της όταν πήγε για ποτό στο Θησείο με τον τέταρτο των κατηγορουμένων, που τον ήξερε από την Θεσσαλονίκη, και ότι αφού ήπιαν ποτό εκείνη έφυγε.

Η Φαίη Μέγερ δήλωσε ότι ανήκει στον χώρο των αναρχικών αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ότι κείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι της για αντιεξουσιαστές δεν ήταν πρωτογενή αλλά ήδη δημοσιευμένα στο διαδίκτυο.

Η 27χρονη -όπως είπε ο συνήγορος της κ. Λαδής- παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια. Στο υπόμνημα της η κατηγορουμένη μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη επαγγελματική και ηθική ζημιά από τις αναφορές για υποτιθέμενες συγγενικές σχέσεις με μέλη της RAF και ότι προτίθεται να στραφεί νομικά με αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν επί της ουσίας να απολογηθούν δηλώνοντας ότι είναι αναρχικοί και ότι δεν αποδέχονται την διαδικασία. Όλοι τους εμφανίστηκαν, όπως και στον Εισαγγελέα, χωρίς δικηγόρους. Οι δηλώσεις τους θεωρήθηκαν από την ανακρίτρια ως τυπική απολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή