Γ. Πεταλωτής: Υβρις οι πανηγυρισμοί για την παραγραφή

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 17:20
A- A A+

«Είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι για το θέμα της ατιμωρησίας. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όταν ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Αλλά και έως τότε, στο πλαίσιο του Συντάγματος, θα υπάρξουν αλλαγές ώστε να αποτελεί παρελθόν η ατιμωρησία, ειδικά για τους πολιτικούς», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, εξαπολύοντας ταυτοχρόνως σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «θρασύτατες» τις δηλώσεις των πρώην υπουργών αλλά και της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλύπτεται πίσω από αυτό το ευεργέτημα της παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα, για να χλευάσει πραγματικά την αίσθηση περί δικαίου του απλού πολίτη».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχει «μεγαλύτερη ύβρις», τουλάχιστον όσον αφορά στη μελλοντική προοπτική της ΝΔ προς τους πολίτες, «όταν θεωρεί ότι είναι δικαιωμένη και πανηγυρίζει επειδή παραγράφηκαν τα αδικήματα των υπουργών της».

Ο κ. Πεταλωτής είπε επίσης πως το ότι υπάρχει μια διαφορετική ποινική συμπεριφορά απέναντι στους πολιτικούς, θα έπρεπε να κάνει ορισμένους να ντρέπονται «και μάλιστα αυτούς που έκλεισαν τη Βουλή το Μάιο του 2009 για να πανηγυρίζουν σήμερα την παραγραφή των αδικημάτων τους».

Σχετικά με το εάν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε εξεταστική για την οικονομία, ο κ. Πεταλωτής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «όπου υπάρχουν σκιές θα διερευνώνται» και ότι «από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να υπάρχει διερεύνηση και ανάλογα με το τι υπάρχει ως στοιχείο».

«Και ο κ. Παπαδημούλης δεν στερείται φαντασίας», απάντησε, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί ιδιότυπου παζαριού ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την υπόθεση της SIEMENS.

Σχετικά με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι η φορολογική δικαιοσύνη είναι υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι το παρήγορο και το ενθαρρυντικό είναι ότι το Σώμα επιτέλους κάνει τη δουλειά του. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμη κατάληξη του πορίσματος, καθως το ΣΔΟΕ κάνει έρευνες σε βάθος και πως ό,τι υπάρχει θα ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας.

Κληθείς να σχολιάσει "πληροφορίες" ότι η στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη επικοινώνησε με τον γ.γ του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να σταματήσουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατ' εντολή του πρωθυπουργού, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως «εννοείται ότι καμία τέτοια εντολή δεν υπήρξε» και ότι αντίθετα ισχύει η εντολή του πρωθυπουργού: «Όλα στο φως, όπου υπάρχουν σκιές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή