«Ναι» ΛΑ.Ο.Σ. στην πρόταση εξεταστικής για την Υγεία

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 11:52
UPD:11:53
A- A A+

Την κατ’ αρχήν συμφωνία του στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη σπατάλη στο χώρο της Υγείας, εκφράζει σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., παράλληλα όμως, διερωτάται για ποιους λόγους η κ. Μπακογιάννη διαπίστωσε τώρα το πράγματι σοβαρό αυτό ζήτημα και όχι -όπως σημειώνει- όταν ήταν η δεύτερη -τη τάξει- υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Διάβασα την επιμελώς γραμμένη επιστολή σας για τη "σπατάλη του συστήματος υγείας" και τις περιγραφόμενες υπερτιμολογήσεις που φθάνουν, όπως γράφετε, στο 500 % από ότι στις χώρες της Β. Ευρώπης. Έτσι είναι και ίσως είστε και επιεικής.

Το ερώτημα είναι, η παθογένεια αυτή είναι προϊόν των τελευταίων μηνών ή η ρίζα του κακού εκτείνεται σε βάθος χρόνου; Από την τελευταία δεκαετία, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν στην κυβέρνηση το κόμμα σας (πρώην) και εσείς Υπουργός πρώτης γραμμής. Δεν τα βλέπατε όλα αυτά που περιγράφετε; Σε ποιες ενέργειες προβήκατε για να σταματήσει αυτή η εθνική αιμορραγία; Πόσες φορές και με ποιόν τρόπο θέσατε το τεράστιο αυτό θέμα στον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ή εκφράσατε την αγωνία σας στους φίλους σας και συνεργάτες σας στο παρελθόν Υπουργούς κ. Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο;

Επί πλέον, αν προϋπήρχε η κακοδαιμονία στο χώρο της υγείας, γιατί δεν προτείνατε, ως νούμερο 2 της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την περίοδο των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ;

Τρεις είναι οι εξηγήσεις: Ή τότε δεν είδατε την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ή τα είδατε και δεν αντιδράσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ή τώρα σας εξυπηρετεί πολιτικά.

Εν τέλει, υπάρχει μία σειρά προτεραιοτήτων για εξεταστικές επιτροπές. Δεν έχουμε κανέναν λόγο ν’ αποκλείσουμε και μία για την κατάσταση στον χώρο της υγείας.

Με την σειρά της φυσικά. »

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή