Κ. Πουπάκης: Ελλιπής πληροφόρηση για τα μολυσμένα με διοξίνες τρόφιμα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 13:52
A- A A+

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις διαστάσεις που έχει πάρει στην Ευρώπη το διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, Κώστας Πουπάκης.

Ο κ. Πουπάκης κάνει λόγο για έντονη ανησυχία του ελληνικού καταναλωτικού κοινού γύρω από την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνει, εξαιτίας, όπως αναφέρει κυρίως της ελλιπούς πληροφόρησής από της αρμόδιες αρχές.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής εσωτερικής αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, Κώστας Πουπάκης.

Ζητεί επίσης διευκρινίσεις από την Κομισιόν σχετικά με το πότε ακριβώς ξέσπασε το σκάνδαλο με τις διοξίνες στην Γερμανία, καθώς, όπως σημειώνει, δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι υπήρχαν υπόνοιες για διοξίνες ήδη από το Μάρτιο του 2010.

Παράλληλα, ζητεί να αποσαφηνιστεί σε ποιες χώρες της ΕΕ εισήχθησαν τόσο μολυσμένα κρέατα και αυγά όσο και μολυσμένες ποσότητες ζωοτροφών, ερωτώντας ταυτόχρονα την Επιτροπή εάν ερευνάται το ενδεχόμενο να έγιναν εξαγωγή από τη Γερμανία πρώτες ύλες μολυσμένες με διοξίνη, για την παρασκευή ζωοτροφών, από επιχειρήσεις σε άλλα κράτη μέλη.

Ειδικότερα όσον αφορά τη χώρα μας, ο κ. Πουπάκης ζητεί πλήρη ενημέρωση για το τι έχει συμβεί με τις εισαγωγές στην περίπτωση της Ελλάδας. Με σχετική του εξάλλου δήλωση, καλεί τις ελληνικές αρχές ασφάλειας και ελέγχου των τροφίμων, αλλά και από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα επί του θέματος καθώς, όπως τονίζει, πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας. «Θα πρέπει να υπάρξει ένας σωστός συντονισμός, εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την επικράτεια της χώρας, αλλά και μια διαρκή, διαφανή και ολοκληρωμένη ενημέρωση στους Έλληνες καταναλωτές που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει», καταλήγει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή