Επιφυλάξεις για τη γνησιότητα της νέας προκήρυξης της «17Ν»

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 07:15
A- A A+

Εντονες επιφυλάξεις εκφράζονται για τη γνησιότητα της πεντασέλιδης προκήρυξης που εστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και φέρει το κόκκινο αστέρι της «17 Νοέμβρη», το οποίο όμως δεν είναι τυπωμένο με τη σφραγίδα της οργάνωσης.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τονίζουν ότι η προκήρυξη δεν είναι γνήσια, ενώ για αστειότητες έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Εντάλματα σύλληψης για τον Σάββα Ξηρό και τον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε χθες ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος τους για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη». Σήμερα ο ανακριτής θα επισκεφθεί τον Σάββα Ξηρό στον Ευαγγελισμό, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή και ο Νίκος Παπαναστασίου, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Χθες έγινε σύσκεψη εισαγγελέων εφετών και πρωτοδικών υπό την προεδρία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη. Σε ανανοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κρουσταλάκης τονίζει ότι συνεχάρη τους εισαγγελείς για τον άψογο τρόπο με τον οποίο επιτελούν τα καθήκοντά τους και προσθέτει ότι οι εισαγγελικές αρχές εγγυώνται τον σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητος και των ατομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίασή του χθες υπό τον Κώστα Σημίτη, εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, διαμορφώνουν ευνοϊκές σε σχέση με το παρελθόν προϋποθέσεις, για την πορεία και το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος. Τα μέλη του Ε.Γ. επαναβεβαίωσαν τη σταθερή θέση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας φθάνοντας παντού χωρίς εξαιρέσεις.

Οσον για το ζήτημα της χθεσινής προκήρυξης, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξέφρασε τη γνώμη ότι δεν είναι γνήσια.

«Η τρομοκρατία έχει ηττηθεί, όχι μόνο επιχειρησιακά, αλλά και σε πολιτικό, ιδεολογικό και ηθικό πεδίο», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Ε.Γ. ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας.

Στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους εξέφρασε στον νέο Ελληνα πρεσβευτή Γιώργο Σαββαϊδη την ικανοποίησή του για τις συλλήψεις μελών της «17 Νοέμβρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή