Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με επαγγελματικούς φορείς για τα κλειστά επαγγέλματα

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 20:29
UPD:22:28
A- A A+

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων που μετέχουν στο διάλογο για τα κλειστά επαγγέλματα είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σχετικά με το «δήθεν» άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Υπογράμμισαν ακόμη ότι «η κυβέρνηση προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες -υπό το βάρος των υποχρεώσεών της απέναντι στην Τρόικα- σε ισοπεδωτικές ρυθμίσεις που, πολλές φορές, αγνοούν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Και αυτό, χωρίς ουσιαστικές διαβουλεύσεις μαζί τους».

Εξέφρασαν, επίσης, τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις αυτών των ρυθμίσεων στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην επάρκεια των πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών.

Από την πλευρά της Ν.Δ. επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά πρόχειρα και με αντιφατικές ρυθμίσεις, μόνο και μόνο επειδή της το υπαγορεύει το Μνημόνιο. Ουσιαστικά, δηλαδή η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη ΝΔ, λέει «όχι» σε αυτή τη μεταρρύθμιση.

Η ΝΔ, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «θεωρεί ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μπορεί να είναι παράγοντας ενίσχυσης της οικονομίας, τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Συμφωνεί με την άρση των περιορισμών στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, αρκεί να θεσπιστούν εποπτικοί μηχανισμοί για να αποτραπούν περιπτώσεις συγκέντρωσης ή και μείωσης του ανταγωνισμού και να διασφαλιστούν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων και η προστασία του πολίτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή