Δημοκρατική Αριστερά: «Ναι» στο όριο των 10 στρεμμάτων για περιοχές NATURA

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 12:29
UPD:12:49
A- A A+

Υπέρ του καθορισμού των 10 στρεμμάτων ως ελαχίστου ορίου αρτιότητας και κατάτμησης στις περιοχές NATURA τάσσεται η Δημοκρατική Αριστερά, θεωρώντας, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το πρώτο βήμα προς την πάγια θέση του κόμματος για την πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης.

«Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι θετική επί της αρχής με αρκετές βελτιωτικές για το νομοσχέδιο προτάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δυστυχώς όμως», παρατηρεί αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση επί της αρχής του Νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, «κατόπιν μιας άνευ προηγουμένου διακομματικής σύμπνοιας και ασφυκτικής πίεσης, η Υπ. Περιβάλλοντος, κ. Μπιρμπίλη προέβη στον ιστορικό συμβιβασμό του ‘καλώς έχει ως τώρα’ αναγνωρίζοντας την ανωριμότητα του ελληνικού λαού να αποδεχθεί τόσο ρηξικέλευθες απόψεις».

«Σε περίοδο κρίσης το περιβάλλον είναι πολυτέλεια, ήταν το συμπέρασμα της χθεσινής συζήτησης», καταλήγει.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για υπαναχώρηση της κ. Μπιρμπίλη, κάτω από τις πιέσεις μικρών, μεσαίων και μεγάλων συμφερόντων. «Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για εκτός σχεδίου δόμηση και μάλιστα μέσα σε περιοχές ΝΑTURA. Πρόκειται για μια νέα εκφορά του πελατειακού κράτους. Πάρα πολλοί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας γίνονται διεκπεραιωτές στις πιέσεις από συμφέροντα», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή