Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 05:00
UPD:05:24
A- A A+

Βροχές από το απόγευμα στα δυτικά και νοτίους ανέμους 3 με 5 Μποφόρ στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Γρήγορα στη Δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και από το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τις πρωϊνές ώρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες τη νύχτα στα νησιά του Ιονίου. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις πρωϊνές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Το πρωΐ αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι νεφώσεις το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες κυρίως θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά την Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και από το βράδυ στη Δυτική Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βορειοδυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή