Τετράωρη στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 08:26
UPD:14:04

Τετράωση στάση εργασίας (8.30 έως 12.30) πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους του Δημοσίου, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

A- A A+

Τετράωρη στάση εργασίας (8.30 έως 12.30) πραγματοποίησαν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους του δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους. Σε αυτή συμμετέχει και η ΟΜΕ ΟΤΕ.

Η υπόθεση συζητείται σήμερα στον Αρειο Πάγο, έξω από τον οποίο πλήθος συνδικαλιστών και συμβασιούχων πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας.

«Δεν υπάρχει νόμος που δεν χωρά το δίκαιο των εργαζομένων που επί πολλά έτη κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που να μην τους αναγνωρίζει το δικαίωμα στην εργασία αλλά να τους στέλνει στην ανεργία, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο στη χώρα, να τους στέλνει κάτω από το όριο της φτώχιας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκης, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση.

Πάντως, ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης, ακολουθώντας παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εισηγείται την απόρριψη των αιτήσεων των συμβασιούχων για μονιμοποίηση.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισήγηση είναι αρνητική για τη μη μονιμοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) που εργάστηκαν στον εν λόγω Οργανισμό από το 1991 έως του 1998.

Από την απόφαση του Αρείου Πάγου θα καθοριστεί το μέλλον όλων των συμβασιούχων στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μετ' εμποδίων για μια ακόμη ημέρα οι μετακινήσεις

Εν τω μεταξύ, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζομένοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ για δεύτερη ημέρα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο τραβούν από τις 11:00 έως τις 15:30 τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ενώ από τις 11:00 έως και τις 15:00 δεν θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή