Ιβκοβιτς: Μεγάλο σοκ η ήττα

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 08:57
A- A A+

Η ήττα από την Φενερμπαχτσέ ήταν μεγάλο σοκ για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αφού όπως παραδέχθηκε «περίμενε ένα δύσκολο ματς, αλλά όχι ένα τόσο αρνητικό τελευταίο δεκάλεπτο».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε την τοποθέτηση του για το ματς λέγοντας πως «για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Τελειώσαμε περίεργα. Η Φενέρ ετοίμασε πολύ καλά το ματς και κέρδισε δίκαια. Όσο για εμάς, ετοιμάσαμε ένα παιχνίδι για να παίξουμε σετ. Πολύ δύσκολα βρίσκαμε ρυθμό.

Ηταν υπό έλεγχο ο αγώνας για 30-35 λεπτά. Δεν βρήκαμε σωστές λύσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κλειστή άμυνα. Ημασταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα. Δεν είχε λογική να σουτάρουμε 7/24 τρίποντα. Χάσαμε το τελευταίο δεκάλεπτο 12-29.

Ήταν πραγματικό σοκ για τους παίκτες. Δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Ήμασταν μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο με τρεις πόντους και χάσαμε έτσι. Αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό. Πρέπει να βρούμε τη λύση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αύριο έχουμε προπόνηση. Εχουμε ακόμα πέντε παιχνίδια στο TOP16. Εχουμε τον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Αρη μπροστά μας. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Αναλαμβάνω τη μεγαλύτερη ευθύνη. Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Δεν περίμενα όμως τόσο αρνητικό το τελευταίο δεκάλεπτο».

Σε ερώτηση για το αν έλειψε η προσωπικότητα ενός παίκτης στο τέλος του αγώνα απάντησε ότι «προσπάθησαν μερικοί παίκτες. Είναι δύσκολο να το πω. Έπρεπε να παίξουμε με το ρυθμό του παιχνιδιού. Αυτό μας έλειψε. Ετοίμασα το παιχνίδι καλά και ήξερα ότι ήταν δύσκολο. Περιμέναμε κόσμο μετά την νίκη με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι έτοιμη η ομάδα μας. Τελειώσαμε το παιχνίδι με τέσσερα γκαρντ. Είπα στον Μίλος να χαμηλώσουμε τη διαφορά όταν ήμασταν στους 8 πόντους και η διαφορά πήγε στους 14».

Ο «Ντούντα» κληθείς να σχολιάσει τη διαφορά της ήττας και αν πονάει περισσότερο από την ίδια την ήττα απάντησε ότι «δεν μιλάω για τη διαφορά. Όταν χάνεις το τελευταίο δεκάλεπτο με 12-29. Οι παίκτες ήταν σοκαρισμένοι. Είχαμε τελευταία επιλογή να παίξουμε ζώνη και οι παίκτες δεν πήραν θέση. Ηταν πολύ κακή μέρα για τους παίκτες. Φάγαμε καλάθια μετά από ριμπάουντ και στον αιφνιδιασμό. Δεν το περίμενα ούτε και εγώ».

Σε ερώτηση για την παρουσία του κόσμου και το πόσο επηρεάστηκε η ομάδα απάντησε ότι «παίζουμε για τον κόσμο. Ως προσαρμογή είχαμε μιλήσει. Κάναμε προσπάθεια για να είμαστε έτοιμοι. Είπαμε να κερδίσουμε ομαδικά και δεν πέτυχε. Όπως φαινόταν η ομάδα ήταν υπό μεγάλη πίεση».

www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις